POLICAJAC U NJUJORKU UHVATIO AFROAMERIKANCA ZA VRAT Popustio stisak kada ga je kolega povukao za košulju! Suspendovan je
Foto: Printscreen Youtube/ NYPD Exposed / Copwatch Patrol Unit - CPU

novi incident

POLICAJAC U NJUJORKU UHVATIO AFROAMERIKANCA ZA VRAT Popustio stisak kada ga je kolega povukao za košulju! Suspendovan je

Planeta -

Policajac u Njujorku suspendovan je nakon što je snimljen sa rukom oko vrata Afroamerikanca, što je načelnik policije okarakterisao kao "očigledno gušenje".

Na snimku je prikazan grupa policajaca koja je prišla Afroamerikancu, dok mu je jedan rukom obavio vrat dok je ležao licem na dole na doku na plaži u Kvinsu.

Na snimku se čuje i kako neko viče: "Gušiš ga, brate."

Policajac je popustio stisak nakon što ga je kolega povukao za košulju. Nije jasno da li je Afroamerikanac zadobio povrede tokom incidenta, ali se na snimku vidi da je mogao samostalno da stoji nakon što se podigao sa zemlje.

U Njujorku je tehnika gušenja odavno zabranjena. Borba protiv upotrebe te tehnike počela je nakon smrti Erika Garnera 2014. godine, kada ga je policajac gušio prilikom hapšenja.

Guverner Endrju Kuomo nedavno je potpisao zakon koji reguliše primenu policijskih mera, a kojim je tehnika gušenja zabranjena.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track