TRAMP OTKRIVA: Sastao bih se sa Madurom, ali samo pod ovim uslovom
Foto: AP

ne odustaje od napada na južnoameričku zemlju

TRAMP OTKRIVA: Sastao bih se sa Madurom, ali samo pod ovim uslovom

Planeta -

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, osvrnuo se danas na svoje ranije izjave da bi razmotrio sastanak s predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom, navodeći da će se sastati s njim samo kako bi razgovarali o njegovom odlasku sa vlasti.

"Moja administracija je uvek bila na strani slobode i protiv opresivnog režima Madura! S Madurom bih se sastao samo da razgovaram o jednoj stvari: mirnom odlasku iz vlasti!", napisao je Tramp na Tviteru.

Predsednik SAD je dodao da će uvek biti protiv socijalizma i uz narod Venecuele.

Podsećanja radi, svetski mediji su krajem maja brujali o navodnoj neuspeloj akciji otmice Madura od strane američkih plaćenika i protivnika režima venecuelanskog predsednika.

Bivši američki vojnici koji su zarobljeni prilikom neuspelog pokušaja invazije na Venecuelu, rekli su prilikom saslušavanja da im je zadatak da obezbede mesto za sletanje aviona, u koji bi smestili predsednika Madura nakon što ga otmu.

Državna televizija emitovala je snimak ispitivanja dvojice nekadašnjih pripadnika “Zelenih beretki”, koji su optuženi da su učestovali u pokušaju da se svrgne Maduro.

Amerikanac Luk Denman rekao je da mu je Džordan Gudro, veteran američkih specijalnih snaga i osnivač privatne firme za obezbeđivanje "Silverkorp", predložio krajem novembra i početkom decembra da učestvuje u sklanjanju predsednika Venecuele sa vlasti. Denman nije potpisao nikakav papir, ali mu je Gudro tokom razgovora dao neka uputstva koja se tiču obučavanju boraca opozicije kao i “stavljanju Madura u avion”.

"Mi smo izvršili invaziju na zemlju, trebalo je da izvršimo napade na policijske i vojne ciljeve i zarobimo predsednika Madura", rekao je tada Denman.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track