MADURO ODRŽAO SASTANAK SA OPOZICIJOM: Razgovarali o pripremama za parlamentarne izbore (VIDEO)
Foto: EPA / Miraflores Press

VENECUELA

MADURO ODRŽAO SASTANAK SA OPOZICIJOM: Razgovarali o pripremama za parlamentarne izbore (VIDEO)

Planeta -

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro sastao se opozicijom kako bi razgovarali o pripremama za parlamentarne izbore, prenela je novinska agencija TAS.

U snimku koji je uživo emitovan na tviteru, Maduro je saopštio da je održao dvočasovni sastanak sa Nacionalnim okruglim stolom za dijalog i svim segmentima opozicije, na kojem su razgovarali o razvoju situacije u drugoj polovini godine i procesu priprema za izbore i učestvovanju na njima.

Predsednik Venecuele je sastanak ocenio kao produktivan i dodao da su se na njemu mogle čuti kritike, predlozi i moguća rešenja.

Septembra 2019. godine venecuelanska vlada i neki predstavnici opozicije dogovorili su se da formiraju Nacionalni okrugli sto za dijalog, stalno telo u okviru kojeg bi politički rivali mogli da pregovaraju o različitim temama.

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvajdo je ranije izjavio da on ne podržava dogovor i povukao se iz pregovora.

On se u januaru proglasio privremenim predsednikom na mitingu koji je održan u Karakasu.

Nekoliko zemalja, uključujući Sjedinjene Države, većinu država Evropske unije, članice Lima grupe bez Meksika, Australiju, Albaniju, Gruziju i Izrael, kao i Organizaciju američkih država, priznale su Gvajda kao predsednika Venecuele.

Maduro je ovaj potez proglasio državnim udarom orkestriranim iz Vašingtona i rekao da će prekinuti diplomatske odnose sa SAD. Njega su podržali Rusija, Belorusija, Kina, Iran, Kuba, Nikaragva, Salvador, Sirija i Turska.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track