Najnovije vesti

BOLTON OTKRIVA PIKANTERIJE: Ovaj svetski lider vrti Trampa oko malog prsta, a nije Putin (VIDEO)
Foto: EPA

ovo čak nije pomenuo u knjizi

BOLTON OTKRIVA PIKANTERIJE: Ovaj svetski lider vrti Trampa oko malog prsta, a nije Putin (VIDEO)

Planeta

Džon Bolton, bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa, tvrdi da britanski premijer Boris Džonson njegovog nekadašnjeg šefa "vrti oko malog prsta".

Takođe, Bolton je naglasio da su se odnosi Amerike i Britanije promenili kada je Džonson u julu prošle godine zamenio Terezu Mej. Bolton Džonsona poznaje još od kada je bio na poziciji britanskog ministra spoljnih poslova.

Nedavno su u brojnim američkim medijima osvanuli odlomci Boltonove nove knjige "Soba u kojoj se to dogodilo: Memoari Bele kuće", u kojoj je izneo niz šokantnih tvrdnji o Trampu, sa posebnim osvrtom na njegov odnos sa svetskim liderima.

Iako u knjizi nije govorio o Džonsonu, Bolton je u jednom televizijskom intervjuu izjavio da su dobri odnosi dva lidera bili pozitivni za Veliku Britaniju, jer "Tramp ne može da razlikuje njegove lične odnose sa kolegom i stvarnim stanjem u nacionalnim odnosima dve zemlje."

foto: Profimedia

"Mislim da je Džonsonova odlučnost da Bregzit sprovede u delo nešto što je Tramp cenio. Mislim da nije imao poverenja u pregovaračku strategiju prethodne vlade", dodao je.

Na pitanje da li je Džonson uradio ispravnu stvar kada se "ulizivao" Trampu, kao što su mnogi tvrdili, Bolton je naveo da je on zapravo izmanipulisao predsednika.

"Ne bih to opisao kao ulizivanje. Borisa sam poznavao i pre nego što je postao premijer. Mislim da ima dobar smisao za humor i uvek sam imao osećaj da iza tog osmeha on zapravo vrti Trampa oko malog prsta", rekao je.

Podsetimo, u svojoj knjizi Bolton je iscrpno opisao Trampov odnos sa brojnim svetskim liderima, a najveću buru izazvala je opaska da ruski predsednik Vladimir Putin manipuliše Trampom.

"Putin misli da može lako da manipuliše Trampom. Putin je pametan i čvrst, vešto se izvlači iz neugodnih situacija. Vidi da se ovde nije suočio sa ozbiljnim protivnikom. Mislim da nije zabrinut zbog Trampa", rekao je Bolton.

Kurir.rs/Biznis insajder

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...