BAJDEN ZBOG PANDEMIJE NEĆE ORGANIZOVATI SKUPOVE PRE IZBORA: Prati uputstva lekara, Tramp ne prestaje da ga ismejava
Foto: EPA/ETIENNE LAURENT

kampanja

BAJDEN ZBOG PANDEMIJE NEĆE ORGANIZOVATI SKUPOVE PRE IZBORA: Prati uputstva lekara, Tramp ne prestaje da ga ismejava

Planeta -

Demokratski kandidat za američke predsedničke izbore Džozef Bajden (Džo Bajden) izjavio je juče da prati upustva lekara i da zbog pandemije neće pre izbora organizovati predizborne skupove, za razliku od njegovog protivnika, američkog predsednika Donalda Trampa.

"Ovo je najčudnija kampanja u modernoj istoriji, čini mi se", naglasio je pred novinarima u Vilmingtonu, u državi Delaver.

"Pratiću upustva lekara, ne samo zbog sebe, već zbog zemlje. To znači da neću organizovati skupove", dodao je glavni demokratski suparnik na predsedničkim izborima u novembru i nekadašnji potpredsednik u mandatu predsednika Baraka Obame.

Donald Tramp (74) je bio na udaru oštrih kritika zbog organizovanja skupa u Tulsi u Oklahomi, gde se 20. juna okupilo više hiljada osoba u toj državi na jugu zemlje, u kojoj je zabeležen veliki broj oboljelih.

Džo Bajden (77) je precizirao da se nije testirao na koronavirus jer nema simptoma i ne želi nekome preuzeti mesto, ali će to učiniti "uskoro" kada organizuje javne susrete.

Donald Tramp i njegova ekipa za kampanju redovno se smeju na Bajdenov račun jer nije izlazio iz kuće u Vilmingtonu nakon naglog prekida kampanje sredinom marta zbog koronavirusa.

Trampova ekipa dovodi u pitanje njegove mentalne sposobnosti i tvrdi da se Bajden skriva u podrumu kako ga niko ne bi video.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track