PROTESTI ISPRED NEMAČKE KLANICE, ŽARIŠTA KORONE: Prekinite da izrabljujete ljude, životinje i prirodu (VIDEO)
Foto: Youtube/WELT

nehumani uslovi rada

PROTESTI ISPRED NEMAČKE KLANICE, ŽARIŠTA KORONE: Prekinite da izrabljujete ljude, životinje i prirodu (VIDEO)

Planeta -

Demonstranti su danas blokirali prilaz fabrici mesnih proizvoda "Tenis" u mestu Reda-Vajdenbruk, koja je poslednjih nedelja na meti kritika zbog nehumanih uslova u kojima rade radnici sa istoka Evrope, što je dovelo do izbijanja korona virusa u tom regionu.

"Zatvorite industriju životinja" i "Prekinite da izrabljujete ljude, životinje i prirodu", neki su od transparenata aktivista koji su se popeli na krov fabrike.

Ispred zgrade je protestovalo stotinak ljudi.

Na protest je pozvao savez "Zajednički protiv industrije životinja" koji je ranije zatražio trajno zatvaranje najveće evropske klanice i pogona za preradu mesa.

Ovaj pogon zatvoren je već nekoliko nedelja, nakon što je u njemu nastalo novo žarište korona virusa, uglavnom među radnicima iz istočne Evrope.

Zbog naglog povećanja broja zaraženih u okrugu Geteršloh, gde se nalazi fabrika "Tenis", ponovo su uvedene posebne mere, a stotine radnika klanice je u karantinu.

Ovaj slučaj je ponovo je pokrenuo rasprave o uslovima rada u nemačkoj mesnoj industriji gde se u velikom broju i uz slabije plate zapošljavaju mesari iz istočne Europe, pretežno Rumunije i Poljske.

Premijer Bavarske Markus Šeder zatražio je izmenu pristupa unutar prehrambene industrije i okretanje manjim stočarskim farmama i održivijoj poljoprivredi.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track