Najnovije vesti

NEMCI RUSIMA POSLALI RADIOAKTIVNI HELIKOPTER: Evo koliko sličnih pošiljaka je presrela ruska carina!
Foto: Profimedia

opasno

NEMCI RUSIMA POSLALI RADIOAKTIVNI HELIKOPTER: Evo koliko sličnih pošiljaka je presrela ruska carina!

Planeta

Carinici u najvećem ruskom lučkom gradu, Vladivostoku, zaplenili su civilni helikopter iz Njemačke, koji je imao 55 puta više od dozvoljenog nivoa radijacije, potvrdila je portparolka gradske carinske službe u izjavi u utorak.

"Civilni helikopter Bo 105 sa 55 puta većim dozvoljenim nivoima radijacije otkrili su carinici na kontrolnom punktu u Vladivostoku. Opasno radioaktivno postrojenje stiglo je iz Nemačke u kontejneru za rusku kompaniju ", rekla je novinarima Azia Berežnaja.

Prema rečima Maksima Šesternina, šefa regionalnog odeljenja za carinsku kontrolu radioaktivnih materijala, inspekcija helikoptera čitala je više od pet mikrosiverti na sat.

„Izvori zračenja su poklopac menjača i poklopac menjača na zadnjem rotoru. Sve informacije su prosleđene Odboru za sanitarni nadzor Rospotrebnadzor-ove podružnice Primorskog teritorijalnog ogranka Rospotrebnadzor-a, "rekao je Shesternin i dodao da će pošiljka biti podložna vraćanju.

Od početka 2020. godine carinici u Vladivostoku identifikovali su 14 zasebnih objekata za Rusiju koji su premašili dozvoljeni nivo radijacije.

Kurir.rs/Logicno.com Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...