KALIFORNIJSKI RADNIK OBEZBEĐENJA UBIO ČOVEKA ZBOG MASKE: U konačnom obračunu učesttvovala i njegova žena
Foto: Gardena Police Department

BRUTALNO

KALIFORNIJSKI RADNIK OBEZBEĐENJA UBIO ČOVEKA ZBOG MASKE: U konačnom obračunu učesttvovala i njegova žena

Planeta -

Radnik obezbeđenja iz Kalifornije optužen je za ubistvo, nakon što je ubio kupca u sporu zbog maske za lice.

Džeri Luis je ušao u radnju u Los Anđelesu, bez maske za lice 5. jula kako bi pričekao da mu se poprave bušne gume, saopšteno je iz okružnog tužilaštva LA.

Kada je 50-godišnjak ušao u prodavnicu, obezbeđenje, 38-godišnji Umeir Havkins, raspravljao se s njim o nedostatku prekrivanja lica, što zahteva nalog guvernera Gavin Njusoma.

Prema nalogu guvernera, svi stanovnici Kalifornije moraju da nose masku za lice u većini javnih prostorija, kako bi se sprečilo dalje širenje Covid-19, nakon što je državu u poslednjih mesec dana teško pogodila pandemija.

Luis je napustio prodavnicu nakon svađe sa Havkinsom, ali se nekoliko minuta kasnije vratio i ponovo se sukobio sa obezbeđenjem.

Dok se Levis udaljio od prodavnice, posle tuče, Hokins je izvadio pištolj i fatalno ga upucao, prema vlastima.

U vezi sa pucnjavom optužena je i Hokinsova supruga, Sabrina Karter, nakon što je navodno izvukla vatreno oružje tokom incidenta.

Pedesetogodišnjakinja se umešaala u tuču i uperila pištolj u Luisa i ostale kupce, ali oružje nije pucalo, saopštili su tužioci.

Par je oboje osuđen za napad silom koji će vjerovatno nanijeti velike tjelesne povrede u 2013. godini, prenosi Njujork Post.

Kurir.rs/Independent Foto Gardena Police Department

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja