HOROR U ZATVORU U KALIFORNIJI: Zaraženo oko 1.800 zatvorenika, postavljaju šatore! Ovu kobnu grešku su napravili! VIDEO
Foto: YouTube prtscr / AP

korona

HOROR U ZATVORU U KALIFORNIJI: Zaraženo oko 1.800 zatvorenika, postavljaju šatore! Ovu kobnu grešku su napravili! VIDEO

Planeta -

Zatvor u San Kventinu u Kaliforniji podigao je šatore i preuredio dosadašnje skladište za potrebe lečenja od koronavirusa kojim je zaraženo više od 1.800 zatvorenika i zaposlenih.

Na snimcima iz vazduha vidi se devet šatora na bejzbol terenu koji su postavljeni za smeštaj i lečenje zatvorenika zaraženih koronom i ovo rešenje omogućava i fizičko dostanciranje za razliku od unutrašnjosti prenatrpanog zatvora.

Svaki šator može da primi 10 pacijenata, ali portparol nije znao koliko se tačno pacijenata trenutno leči u šatorima.

U skladište će moći da stane oko 220 kreveta za zaražene. U toku su brzinske pripreme, nadležne službe trenutno dezinfikuju i brzinski čiste sva moguća kontaminirana mesta.

Više od 40 medicinskih sestara iz kalifornijskih zatvorskih službi preusmereno je iz drugih zatvora kako bi pomoglo u lečenju obolelih u San Kventinu.

San Kventin ima najviše zaraženih među 35 kalifornijskih zatvora za odrasle i to je treći najveći klaster zaraze u Sjedinjenim Državama, posle dva zatvora u Ohaju. Ovaj zatvor inače nije imao prijavljene slučajeve kovida sve dok 30. maja kada je tamo prebačeno oko 120 zatvorenika iz zatvora Čino u kojem je izbila epidemija.

U četvrtak je u zatvoru bilo 1.642 potvrđenih slučajeva među zatvorenicima i najmanje 200 među osobljem, pokazuju zvanični podaci, a umrlo je sedam zatvorenika.

Kurir.rs / ABC News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track