EPSTAJNOVA MADAM NA KORAK DO SLOBODE: Advokati saradnice milijardera pedofila dali bizaran razlog za njeno oslobađanje!
Foto: Profimedia

bruka

EPSTAJNOVA MADAM NA KORAK DO SLOBODE: Advokati saradnice milijardera pedofila dali bizaran razlog za njeno oslobađanje!

Planeta -

Gilejn Maksvel, dugogodišnji poverenik Džefri Epstajn optužen da mu je pomagao u seksualnom zlostavljanju maloletnih devojaka, trebao bi biti kaucija zbog pretnje COVID-19 u zatvoru, rekli su u petak njeni advokati.

Maksvel (58) je zatvorena u saveznom pritvoru u Njujorku nakon hapšenja prošle sedmice, pod optužbom koja je povezana sa Epstajnovom navodnom mrežom trgovine ljudima.

U novim sudskim spisima njeni advokati su kao rizik naveli rizik od koronavirusa zbog puštanja iz zatvora u kućni pritvor. Predložili su joj da bude oslobođena na obveznicu od pet miliona dolara koju je osiguralo šest suosnivača i imovina u Velikoj Britaniji u vrednosti od 3,75 miliona dolara.

"Okolnosti koje je stvorila pandemija COVID-19 uveliko će povećati njen lični rizik i sprečiti je da značajno učestvuje u njenoj odbrani", napisali su njeni advokati.

Zahtev dolazi nekoliko dana nakon što su savezni tužioci u Njujorku zatražili od sudije da je zadrži u saveznom pritvoru do suđenja, opisujući je kao "ekstremni" rizik leta.

"Maksvelova ima tri pasoša, velike svote novca, široke međunarodne veze i apsolutno nikakav razlog da ostane u Sjedinjenim Državama i suoči se sa mogućnošću duge zatvorske kazne", napisali su tužioci u sudskim dokumentima.

Maksvelova je uhapšen prošle nedelje u osamljenom imanju u Nju Hempširu koji je za milion dolara kupilo korporacija s ograničenom odgovornošću koja je štitila identitet kupca.

Optužena je u šestočlanoj optužnici koja je navela da je sredinom 1990-ih zavodila nezakonite seksualne radnje sa Epstajnom da je zavela maloletnike, neke čak 14 godina.

Tužioci kažu da je Maksvelova igrao ključnu ulogu u Epstajnovoj zlostavljanju maloletnih devojaka, pomažući u njegovanju žrtava i podstičući ih da prihvate njegove ponude finansijske pomoći. Takođe je i sama učestvovala u nekim zlostavljanjima, navodi se u optužnici.

Maksvelova je zatvorena u pritvorskom centru Metropolitan u Bruklinu, u blizini saveznog zatvora na Menhetnu gdje je Epstajn umro samoubistvo prošlog augusta čekajući suđenje u optužnici za trgovinu seksom.

Tužioci su rekli da se Maksvelova krila godinu dana i da su ulagali „namerne napore da izbegnu otkrivanje“, uključujući dvaput premeštanje i prebacivanje njenog telefonskog broja i adrese e-pošte.

Njeni advokati su u novim dokumentima suda tvrdili da je to učinila kako bi zaštitila sebe i članove svoje porodice od „neumoljivog i nametljivog medijskog izvještavanja“.

Maksvelovi advokati su takođe rekli da se planiraju boriti protiv optužbi zasnovanih na vladinom sporazumu o neprogonu iz 2007. godine sa Epstajnom, koji pokriva „sve potencijalne saradnike Epstajna“.

"Gilejn Maksvel nije Džefri Epstajn", napisali su njeni advokati.

„Ona nije imenovana u optužnici vlade za Epstajn 2019. godine, uprkos činjenici da vlada godinama istražuje ovaj slučaj. Umesto toga, trenutna optužnica je zasnovana na navodima o ponašanju koji su se navodno dogodili pre otprilike dvadeset i pet godina. Maksvelova snažno negira optužbe, namjerava se boriti protiv njih i ima pravo na pretpostavku nevinosti. "

Kurir.rs/NBC News Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track