BORBA SA KORONOM U AUSTRALIJI U OVOJ saveznoj državi registrovano 216 novih slučajeva: Ovo će potrajati mesecima
Foto: Profimedia

pandemija

BORBA SA KORONOM U AUSTRALIJI U OVOJ saveznoj državi registrovano 216 novih slučajeva: Ovo će potrajati mesecima

Planeta -

Dok je u ostalim delovima Australije danas ukupno registrovano samo 11 novih slučajeva COVID-19, u saveznoj državi Viktorija novozaraženih je 216.

Iako je taj broj niži od od jučerašnjih rekordnih 288, nadležni upozoravaju na opasnost od daljeg pogoršanja situacije, a u glavnom gradu Viktorije, Melburnu, od pre dva dana ponovo je na snazi šestonedeljni karantin.

"Biće još više slučajeva, i ovo će potrajati mesecima", izjavio je premijer Viktorije Danijel Endrjuz na konferenciji za štampu prenošenoj putem televizije, ističući da će se strategija karantina pokazati uspešnom ako svi budu odigrali svoju ulogu i poštovali tu meru.

Viktorija, u kojoj živi četvrtina od ukupno 25 miliona stanovnika Australije, postala je prva država u toj zemlji koja je propisala nošenje zaštitnih maski za lice, a ta mera važi u Melburnu.

Ostale australijske države i teritorije zatvorile su svoje granice za putnike iz Viktorije, strahujući da lokalna transmisija izaziva drugi talas korona virusa, navodi Rojters, podsećajući da je do sada u Australiji ukupno zabeleženo oko 9.300 slučajeva Kovid-19, a da je od te bolesti preminulo 107 ljudi.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track