Najnovije vesti

PROTEST PROSTITUTKI U HAMBURGU, KORONA IM UNIŠTILA POSAO: Najstarijem zanatu treba vaša pomoć, otvorite bordele!
Foto: Profimedia

nesvakidašnje

PROTEST PROSTITUTKI U HAMBURGU, KORONA IM UNIŠTILA POSAO: Najstarijem zanatu treba vaša pomoć, otvorite bordele!

Planeta

U seriji protesta širom sveta zbog globalne nezaposlenosti i posledica pandemije korona virusa, i seksualne radnice u Nemačkoj rešile su da na isti način izraze nezadovoljstvi i zatražile ponovno otvaranje bordela.

Na jaednom od transparenata je "Najstarijem zanatu potrebna je vaša pomoć", a neki od demonstranata zaštitili su svoj identitet noseći pozorišne maske. 

Udruženje radnika seks industrije, koje je organizovalo proteste, saopštilo je da stalna blokada i zabrana rada bordela prisiljava neke od njih da rade na ulici što je nezakonito i mnogo opasnije i nije u skladu sa higijenskim standardima. 

foto: Profimedia

Isti izvor je naveo da javne kuće mogu brzo da primene mere protiv pandemije virusa korona, što su uradili i drugi, uključujući zaštitne maske, ventilaciju prostorija i registraciju kontakta posetilaca.

"Prostitucija ne nosi veći rizik od infekcije od drugih usluga koje uključuju dodirivanje tela kao što su masaža ili kozmetika, pa čak i ples i kontakt sportovi", navodi se u saopštenju, i dodaje da je higijena sastavni deo prostitucije.

Nakon što su širom Nemačke ponovo otvorene prodavnice, restorani i barovi, radnici u seks industrije su izolovani i njima je oduzeto pravo na egzistenciju i pored toga što ne predstavljaju veću opasnost po zdravlje. Prostitucija je legalna u Nemačkoj.

Kurir.rs / Reuters  Foto: Profimedija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...