OVAKO SU UBILI DŽORDŽA FLOJDA: Novi snimak brutalnog hapšenja izazvao bes u Americi (VIDEO)
Foto: Twitter/Ben Crump

ne odustaju od surove metode

OVAKO SU UBILI DŽORDŽA FLOJDA: Novi snimak brutalnog hapšenja izazvao bes u Americi (VIDEO)

Planeta -

Još jedan slučaj brutalnog hapšenja privukao je veliku pažnju javnosti u SAD.

Vlasti u Pensilvaniji pokrenule su istragu pošto je policajac snimljen kako drži koleno na vratu muškarca, a ceo incident podsetio je na situaciju u kojoj je 25. maja preminuo Afroamerikanac Džordž Flojd.

Podsetimo, policajac Derek Čovin je više od osam minuta držao koleno na Flojdovom vratu, tako ga ugušivši, zbog čega su se širom zemlje pokrenuli masovni protesti.

Na novom snimku se vidi da dva policajca obuzdavaju čoveka tamnije puti dok vrišti ispred bolnice Sveti Luka, a jedan od pripadnika organa drži koleno na vratu osumnjičenog.

Srećom, niko nije nastradao, ali je ovaj incident pokrenuo protest manjeg broja građana, koji su umarširali u lokalnu policijsku stanicu i tražili objašnjenje za ovaj slučaj.

Šef policije u Aletaunu Glen Granic pokušao je da spusti tenzije, rekavši da je istraga u toku, ali je otkrio i neke detalje koji se tiču incidenta. On je istakao da ono što se ne vidi na snimku jeste da se muškarac ponašao nekontrolisano, “povraćajući i posrtajući po ulici, i zaustavio se ispred ulaza za hitan prijem u bolnici”.

"Ta osoba počela je da se dere, vrišti i pljunula je policajce i osoblje bolnice. Kada su ga policajci oborili na zemlju, osumnjičeni je i dalje pružao otpor, te su policajci morali da ga obuzdaju", naveo je Granic.

Muškarac je zatim sproveden u bolnicu, gde mu je pružena pomoć, a potom je pušten iz ustanove.

Kurir.rs/RT Foto: Twitter/Ben Crump

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track