NEMAČKI MINISTAR OBJAŠNJAVA: Drugi talas korone je realna pretnja, ono što smo videli na Majorki zabrinjava (VIDEO)
Foto: EPA/Omer Messinger

pozvao turiste da poštuju mere

NEMAČKI MINISTAR OBJAŠNJAVA: Drugi talas korone je realna pretnja, ono što smo videli na Majorki zabrinjava (VIDEO)

Planeta -

Pretnja drugog talasa korona virusa je "stvarna", upozorio je danas nemački ministar zdravlja Jens Špan i pozvao sunarodnike koji su na odmoru na Balearskim ostrvima da poštuju zdravstvene mere.

Špan je posebno zabrinut zbog situacije na Majorki, omiljenom letovalištu Nemaca koji čine 27 odsto turista na Balearima.

"Slike koje smo ovog vikenda videli na omiljenom ostrvu Nemaca, Majorki, brinu me. Moramo biti veoma pažljivi da Baleari ne postanu drugi Išgl", rekao je Špan misleći na austrijsko skijalište koje je zimus postalo evropsko žarište korona virusa.

Na video snimcima se vide na desetine nemačkih ili britanskih turista, nekih i pijanih, kako se zabavljaju po ulicama Majorke, ne nose maske niti održavaju fizičku distancu.

"Pretnja drugog talasa je stvarna", ocenio je Špan koji se pribojava povećanja broja zaraženih u Nemačkoj nakon povratka turista sa odmora.

U Nemačkoj je do danas registrovano 198.963 zaražena korona virusom, od kojih je 159 novozaraženih, i najmanje 9.064 umrlih, uključujući jednu žrtvu u poslednja 24 časa, podaci su Instituta "Robert Koh".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track