KAD NE MOŽETE ČOVEKA, ZAGRLITE DRVO: Izrael se ovako suočava sa problemima koje pravi socijalna distanca (VIDEO)
Foto: Screenshot YT

efikasno

KAD NE MOŽETE ČOVEKA, ZAGRLITE DRVO: Izrael se ovako suočava sa problemima koje pravi socijalna distanca (VIDEO)

Planeta -

Ne možete da zagrlite prijatelje i porodicu ovih dana? Zagrlite drvo umesto toga.

To je poruka koju izraelska uprava za prirodu i parkove širi društvenim medijima kako bi pokušala da pomogne ljudima da prevaziđu osećaj odvojenosti koji mogu da donesu koronavirusna pravila o socijalnoj distanci.

„U ovom neprijatnom periodu, ljudima širom sveta preporučujemo da izađu u prirodu, duboko udahnu, zagrle stablo, iskažu ljubav i steknu ljubav“, rekao je Orit Stajnfild, direktor marketinga u Nacionalnom parku Apolonia.

U parku, oko 15 km severno od Tel Aviva, drvoseče poput Barbare Grant poslušale su savete tokom obilaska koju je priredila Agencija.

"Najosnovnija ljudska potreba je za vezom, za dodirom, zagrljajem", rekla je, žaleći što, iz zdravstvenih razloga, ne može zagrliti svoje unuke.

"Ovih dana ne zagrljujemo previše ljudi - ni našu decu, ni unuke - i zagrliti drvo je prilično lepa stvar", kaže Moše Hazan.

Nakon što je u maju poravnao krivu infekcije koronavirusom, Izrael je tokom novih nekoliko nedelja doživeo skok u novim slučajevima.

Zaštitne maske su obavezne na otvorenom, a Izraelcima se savetuje izbegavanje bliskog fizičkog kontakta sa starijim rođacima, pri posetama domovima za negu koji se održavaju samo na otvorenom.

Izraelska kampanja zagrljaja drveća sledi sličan poduhvat koji je u aprilu pokrenula islandska služba za šumarstvo.

Kurir.rs/Reuters Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track