GOVORIO JE DA JE PANDEMIJA GLUPA, A ONDA JE UMRO ZA SVEGA 4 DANA: Nije želeo da nosi masku, a sada svi dele ovaj status
Foto: Facebook/Richard Rose

ohajo

GOVORIO JE DA JE PANDEMIJA GLUPA, A ONDA JE UMRO ZA SVEGA 4 DANA: Nije želeo da nosi masku, a sada svi dele ovaj status

Planeta -

Muškarac iz Ohaja, 37 godina, umro od korona virusa nakon što je tvrdio da je pandemija od koje je preminulo više od 135.000 ljudi bila "glupa" u objavi na Fejsbuku.

Ričard Ros (37) umro je 4. jula, četiri dana nakon što se mu je stigao pozitivan test na korona virus. 37-godišnji Ričard iz Ohaja koji je tvrdio da je pandemija korona virusa samo 'glupost' i više puta je odbio da nosi masku za lice umro je od korona virusa.

Veteran američke vojske, koji je služio devet godina po Iraku i Avganistanu, umro je od virusa u svojoj kući 4. jula.

Nekoliko dana se nije oglašavao putem društvenih mreža, samo je u jednom momentu objavio da je jako prehlađen poslednjih dana. Od tog dana, počeo je svakodnevno da obaveštava svoje prijatelje u kakvom je stanju.

"Imam simptome korona virusa. Jutros sam napokon testiran. Uskoro bih trebao da znam koji su rezultati. Samo želim da se ponovo osećam dobro!", napisao je.

Kasnije tog dana otkrio je da je pozitivan na virus. Već narednog dana je podelio sa svima da je bez daha, i da mu je jako loše. Nakod dva dana je preminuo.

Ričardov prijatelj, Nik Konel je rekao za lokalne medije, da mu je jako žao zbog smrti svog prijatelja, ali i da ga osuđuje jer nije želeo da nosi masku, i da pokuša da se zaštiti.

"Veoma mi je žao, on je bio moj prijatelj, upoznao sam ga preko video igrica, a sada sam ostao bez njega. Mogu da razumem da nije želeo da nosi zaštitnu masku, ali nije bio svestan da time ugrožava i druge", rekao je Nik.

U Ohaju je prijavljeno oko 65.000 zaraženih korona virusom, dok je preminulo ukupno 3058 osoba,.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto: Facebook/Richard Rose

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track