BORISOV: Vlada mora da opstane zbog borbe sa koronom! Evo šta će biti sa ministrima!
Foto: Profimedia

kriza u bugarskoj

BORISOV: Vlada mora da opstane zbog borbe sa koronom! Evo šta će biti sa ministrima!

Planeta -

Bugarski premijer Bojko Borisov, suočen sa glasanjem o nepoverenju u parlamentu i antikorupcijskim protestima na ulicama, izjavio je danas da njegova vlada mora da opstane kako bi se borila protiv korona virusa.

Borisov je rekao da će razmotriti pitanje ogromne revizije svog kabineta nakon glasanja o nepoverenju naredne sedmice, koju vladajuća stranka može da preživi uz podršku male populističke stranke i nezavisnih poslanika, preneo je Rojters.

On je ponovio da protesti i pozivi za održavanje prevremenih izbora od strane opozicionih Socijalista i predsednika Rumena Radeva potkopavaju šanse zemlje za suočavanjem sa krizom koju je izazvao korona virus.

"Pred nama su veoma teški meseci ... Ko od onih na Trgu ima više iskustva od nas, zna više ili može više?", zapitao se 61-godišnji premijer nakon sastanka sa koalicionim partnerima.

foto: Profimedia / AFP / NIKOLAY DOYCHINOV

"Trebalo bi da pokažemo na glasanju da vladajuća koalicija ima većinu u parlamentu", istakao je Borisov i dodao da bi potom, ako žele, sve opozicione stranke trebalo da navedu kako vide suočavanje sa epidemijom i finansijskom krizom koja dolazi.

Borisov je danas kazao da je tražio od svojih ministara finansija, unutrašnjih poslova i ekonomije da se povuku i da se stavi tačka na spekulacije da su bili pod uticajem kontroverznog medijskog magnata i biznismena iz druge političke stranke, ali i naglasio da za sada neće prihvatiti njihove ostavke.

foto: Profimedia

Na hiljade Bugara protestuje zahtevajući ostavku vlade i državnog tužioca Ivana Geševa zbog neuspeha da obezbede vladavinu zakona i preknu veze između zvaničnika i moćnih tajkuna u zemlji.

U Sofiji i drugim većim gradovima širom Bugarske planirani su i danas protesti, osmi dan zaredom.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track