KINEZI NEMOĆNI PROTIV BIBLIJSKE POŠASTI: Očajne vlasti na rojeve skakavaca šalju LETEĆE ROBOTE (VIDEO)
ilustracija, Foto: EPA-EFE/SANJEEV GUPTA

neverovatno

KINEZI NEMOĆNI PROTIV BIBLIJSKE POŠASTI: Očajne vlasti na rojeve skakavaca šalju LETEĆE ROBOTE (VIDEO)

Planeta -

Kina je rasporedila stotine dronova opremljenih pesticidima kako bi sprečila rojeve skakavaca da napadnu poljoprivredne površine i polja.

Banmbusovi skakavci su navodno ušli u grad Puer, u kineskoj jugozapadnoj provinciji Iunnan, nakon što su stigli iz Laosa prošlog meseca.

Zvaničnici kažu da su insekti oplevili najmanje 8.000 hektara zemlje od 12. jula, od čega 1.400 hektara pod kukuruzom, bananom i bambusom.

U nastojanju da se bori protiv rastućeg širenja, Kina sada koristi bespilotne letelice za zaštitu useva.

Video snimak Puersovog biroa za šumarstvo prikazuje bespilotne letelice koje lete iznad krošnji i prskaju pesticide odozgo.

Susedna autonomna prefektura Sišuangbana Dai takođe je koristila leteće mašine za prskanje ogromnih poljoprivrednih površina i šuma.

Zvaničnici radne grupe za suzbijanje štetočina rekli su da pažljivo prate znakove postojanja štetočina u krugu od 40.000 hektara obližnjih šuma.

Životni ciklus od larve do odrasle osobe traje između 50 i 84 dana.

Zvaničnici u Pueru, kao i u susednoj autonomnoj prefekturi Sišuangbana Dai, na jug su rasporedili stotine bespilotnih letelica kako bi sprečili pesticide ogromnih površina poljoprivrednih površina i šuma.

Prema uredu za šumarstvo Puer, pokrajinske i lokalne samouprave izdvojile milion funti za uništavanje skakavaca.

Zvanične brojke pokazuju da je za posao nabavljeno 36 tona insekticida, 1.690 letelica i 28.974 ljudi, koji bi trebalo da traje do septembra.

Ured za šumarstvo tvrdi da je borba protiv skakavaca do sada „efikasna“, ali da je treba održavati u cilju sprečavanja velikih ekonomskih gubitaka.

Kurir.rs/Daily star Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track