KINA POKAZALA ZUBE SAD: Prvi put objavili snimke obuke elitnih pilota ratnog vazduhoplovstva! Amerima neće biti lako!
Foto: Twitter Printscreen

opasno

KINA POKAZALA ZUBE SAD: Prvi put objavili snimke obuke elitnih pilota ratnog vazduhoplovstva! Amerima neće biti lako!

Planeta -

Novi snimak obuke u vazduhoplovnim borbama Kineskog narodnog oslobodilačkog vazduhoplovstva (PLAAF) pružaju gledaocima uvid u to kako je to leteti Čengdu J-10, jednomotornim, laganim, višenamenskim borbenim mlaznjakom tokom vazdušne borbe.

Pekinški Pipls Dejki objavio je snimke PLAAF-a tačno u 13:00. po lokalnom vremenu u sredu.

Čuju se piloti PLAAF-a identifikovani radio-oznakama "Jaeger 1" i "Jaeger 2" kako viču dok učestvuju u lažnoj vazdušnoj borbi sa "agresivnim" neprijateljskim snagama. Iako je većina video snimaka prikazana iz perspektive pilotske kabine J-10, izgleda da su snimci iz arhive takođe ugrađeni u snimak u trajanju od 57 sekundi.

Zvanični list Centralnog komiteta Komunističke partije Kine takođe je naglasio da je ovaj snimak o borbama J-10 prvi takve vrste za PLAAF. "Brigada zadužena za severno bojište poznata je u videu po svojim zapaženim borbenim rezultatima, ona je oborila ili oštetila 67 ratnih aviona u Korejskom ratu protiv Sjedinjenih Država", napisao je u tvitu 15. jula.

Jutjub kanal za vesti o vojnom vazduhoplovstvu, Alert5, takođe je objavio verziju snimka sa manje muzike i jasnom komunikacijom na engleskom jeziku.

Isečci obuhvaćeni borbenom kompilacijom sadrže dvosed J-10AS, „borbenu verziju originalnog J-10A“, prema izdanju Drive.

Jedan korisnik pretpostavlja da je obuka jedinica u videu najverovatnije obuka 34. vazduhoplovne brigade PLAAF - pošto su posmatrani borbeni avioni zapravo J-10A ili J-10AS. Primetili su da je sedište okruga Kihe u provinciji Šandong i, samim tim, pod komandom Severnog bojišta.

Radar na ekranu viđen tokom video snimka pokazuje oznaku "Iron Fist Force of PLAAF", što je Alert5 primetio da je 12. vazduhoplovna borbena divizija.

Kurir.rs/Logicno Foto: Twitter Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track