UKRAJINAC ZAROBIO 20 PUTNIKA U AUTOBUSU: Izneo neobične zahteve i zapretio da će sve razneti! Poslao poruku i Zelenskom
Foto: Youtube/Printscreen

na licu mesta dosta policije

UKRAJINAC ZAROBIO 20 PUTNIKA U AUTOBUSU: Izneo neobične zahteve i zapretio da će sve razneti! Poslao poruku i Zelenskom

Planeta -

U ukrajinskom gradu Luck, naoružani muškarac eksplozivom i oružjem uzeo je kao taoce putnike autobusa.

On je na tviteru izneo svoje neobične zahteve. Između ostalog, muškarac koji se bori protiv globalnog sistema, smatra da je „država glavni terorista“.

On tvrdi da će sve dići u vazduh, ako ne budu ispunjeni njegovi zahtevi. On traži da predsednici sudova, ministri, tužioci, parlament, crkva, ukrajinski oligarsi snime obraćanje na Jutjubu na kojem će sebe proglasiti za teroriste. Pored njih, i predsednik Vladimir Zelenski će to morati da uradi, a i njegov prethodnik Petro Porošenko.

foto: Youtube/Printscreen

Inače, prema podacima policije, u autobusu se nalazi oko 20 putnika. Otmičar je sve putnike zamolio da pozovu svoje članove porodice, ali i novinare, na mesto događaja. Centar grada je zatvoren za saobraćaj. Načelnik regionalne policije Jurij Kroško, saopštio je da za sada nema informacija da je neko povređen.

"Za sada, videli smo štetu samo na autobusu", rekao je Kroško.

Napadač tvrdi da ima automatsko oružje, granate i dve bombe. Eksploziv, po njegovim rečima, sakriven je u drugom delu grada.

Zatražio je od Zelenskog da preporuči na mrežama da svi gledaju dokumentarni film „Zemljani“ (Earthlings) o problemima eksploatacije životinja.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track