OVE FOTKE GOVORE VIŠE OD 1.000 REČI Kim okružen oficirima, a svaki drži pištolj u ruci! Evo šta se krije iza tog prizora
Foto: EPA/KCNA

jasna poruka

OVE FOTKE GOVORE VIŠE OD 1.000 REČI Kim okružen oficirima, a svaki drži pištolj u ruci! Evo šta se krije iza tog prizora

Planeta -

Severnokorejski lider Kim Džong-un generalima je podelio komemorativne pištolje "Paekustan", nazvane po svetoj planini, povodom obeležavanja 67. godišnjice kraja Korejskog rata.

Državna agencija KCNA je objavila senzacionalne fotografije na kojima je Kim okružen generalima koji nasmejani drže pištolje.

Severnokorejski lider je sedeo u prepoznatljivom crnom odelu okružen naoružanim oficirima.

foto: EPA/KCNA

Kim je posetio Groblje mučenika otadžbinskog oslobodilačkog rata u predgrađu glavnog grada, gde su sahranjeni poginuli u Korejskom ratu i položio je jednu ružu na spomenik.

Inače, 1953. godine potpisano je primirje između dve Koreje, ali mirovni sporazum nikada nije potpisan, tako da su dve zemlje tehnički i dalje u ratu.

Pjongjang primirje smatra pobedom i često koristi godišnjicu njegovog potpisivanja za promociju neonacionalizma.

foto: EPA/KCNA

Kim je u subotu proglasio potpuni karantin u gradu pograničnom gradu Kaesong i proglasio vanredno stanje, nakon što je osoba za koju se sumnja da je inficirana korona virusom ilegalno prešla granicu, što je mogući prvi slučaj u Severnoj Koreji.

Kim je sazvao hitan sastanak politbiroa vladajuće Radničke partije na kojem se raspravljalo o "hitnom događaju u gradu Kaesong".

KCNA navodi da se "vanredni slučaj dogodio u gradu Kesongu, gde se begunac koji je otišao na jug pre tri godine, osoba za koju se sumnja da je zaražena opakim virusom, vratila 19. jula nakon ilegalnog prelaska demarkacione linije".

Kurir/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track