GUGL ZNA KOLIKO ĆE PANDEMIJA TRAJATI? 200.000 zaposlenih će raditi od kuće do sledećeg leta! Evo šta kažu radnici!
Foto: Profimedia

novi uslovi

GUGL ZNA KOLIKO ĆE PANDEMIJA TRAJATI? 200.000 zaposlenih će raditi od kuće do sledećeg leta! Evo šta kažu radnici!

Planeta -

Gugl je da će njegovi zaposleni koji rade od kuće nastaviti tako još najmanje godinu dana, odnosno do jula sledeće godine, preneo je Vol Strit Žurnal pozivajući se na upućene izvore.

Glavni izvršni direktor Sundar Pičai je lično doneo takvu odluku prošle nedelje nakon rasprave grupe najviših direktora kompanije. Gugl je ranije planirao da radnici ostanu da rade od kuće do kraja 2020. godine.

Nova odluka odnosi se na sve zaposlene u kompaniji, i stalno zaposlene i honorarce, njih oko 200.000.

foto: Profimedia

Pičai želi posebno da pomogne radnicima koji moraju da brinu o deci jer je širom sveta neizvesno kako će škole raditi na početku školske godine na jesen.

Jedna nemačka studija nedavno je pokazala da rad od kuće tokom korona krize radnici doživljavaju kao pozitivan pomak.

"Zaposleni koji su za vreme korona krize prešli na rad od kuće ređe se nalaze pod stresom i produktivniji su", proizlazi iz studije koju su za zdravstvenu osiguravajuću kuću DAK uradili institut Forsa i IGES.

Pre izbijanja pandemije 21 posto ispitanih je reklo da se nalazi pod stresom dok je to isto tokom korona krize tvrdilo samo 15 odsto.

foto: Profimedia

Među onima koji u međuvremenu redovno rade od kuće, njih 56 odsto je izjavilo da se kod kuće oseća produktivnije nego na radnom mestu.

Takođe, mođu drugim pozitivnim učincima rada od kuće su bolje usklađivanje rada i porodice (dve trećine ispitanih), a isti udeo ispitanih kao posebno pozitivan učinak navodi izostajanje putovanja na radno mesto.

foto: Profimedia

Čak 76,9 odsto ispitanih je navelo da bi ovakvu formu rada želeli da zadrže i u budućnosti.

Kurir.rs / The Wall Street Journal, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track