NEMA MIRA U BUGARSKOJ: Demonstranti šatorima blokirali centar Sofije ispred zgrade parlamenta (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

opasno

NEMA MIRA U BUGARSKOJ: Demonstranti šatorima blokirali centar Sofije ispred zgrade parlamenta (VIDEO)

Planeta -

Demonstranti koji protestuju protiv vlade u Bugarskoj danas su postavili šatore na glavnoj raskrsnici i ispred zgrade vlade, najavljujući da će centar bugarske prestonice biti blokiran dok vlada premijera Bojka Borisova ne podnese ostavku.

Nekoliko hiljada uglavnom mladih Bugara svakodnevno se okuplja u Sofiji od početka jula, optužujući trostrukog premijera Borisova da se nije borio protiv endemske korupcije koja narušava vladavinu prava i koristi moćnim lokalnim tajkunima, prenosi Rojters.

Demonstracije se održavaju i u većim gradovima. Borisov (61) koji je dominirao političkim životom Bugarske u poslednjoj deceniji, obećao je da će ostati na vlasti do sledećeg marta, kada treba da budu održani redovni izbori.

1 / 8 Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Pod sloganom "Izvinite na neprijatnosti, zemlja se popravlja", desetine demonstranata sedele su u smenama ispred 10 šatora blokirajući saobraćaj u centru Sofije, koja ima dva miliona stanovnika.

Dva velika šatora i letnji suncobrani blokirali su centralni prilaz zgradi vlade, gde su se hiljade ljudi okupile 22. uzastopnu noć, želeći smenu glavnog tužioca.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track