TINEJDŽER HAKOVAO MILIJARDERE: Na meti bili Bezos, Mask i Gejts, a za samo jedan dan uzeo 100.000 dolara na prevaru!
Foto: Hillsborough County Jail

sudiće mu se kao odraslom

TINEJDŽER HAKOVAO MILIJARDERE: Na meti bili Bezos, Mask i Gejts, a za samo jedan dan uzeo 100.000 dolara na prevaru!

Planeta -

Grejem Klark (17) iz Tampe sa Floride optužen je da stoji iza hakovanja više Tviter naloga, među kojim su najbogatiji čovek na svetu Džef Bezos, vlasnik "Tesle" Ilon Mask i osnivač "Majkrosofta" Bil Gejts.

Klark se tereti po 30 tačaka optužnice zbog prevara više ljudi širom SAD koje su povezane sa hakovanjem Tviter naloga poznatih i moćnih Amerikanaca 15. jula.

Tužilac okruga Hilsborou Endru Voren rekao je da je namera optuženog bila krađa indentiteta poznatih ličnosti kako bi naveo žrtve da mu pošalju bitkoine na račune koji su sa njim povezani.

foto: Profimedia

On je Klarka označio kao vođu hakerske prevare. Prema rečima tužioca, samo za jedan dan Klarku je uplaćeno bitkoina u vrednosti većoj od 100.000 dolara.

Nekadašnji predsednik SAD Barak Obama takođe je bio na meti Grejema Klarka, kao i demokratski predsednički kandidati Džo Bajden i Majkl Blumberg.

Klarka će državno tužilaštvo okruga Hilsborou procesuirati kao punoletnog jer zakon Floride omogućava da maloletnici budu optuženi kao odrasli u slučajevima finansijske prevare.

Još dvojica muškaraca optužena su pred saveznim sudom u Kaliforniji za pribavljanje koristi od hakovanja. Sudski dokumenti objavljeni u petak pokazuju kako su federalni agenti pronašli hakere praćenjem bitkoin transakcija i dobijanjem zapisa o njihovim onlajn četovima.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track