Tinejdžerka se predozirala u profesorovoj  kući
Foto: Dejli Mejl

Kobna žurka

Tinejdžerka se predozirala u profesorovoj kući

Planeta -
Isobel Rajli (15) imala 9.96mg/kg ekstazija u krvi a doktori tvrde da količina od 0.18mg/kg može biti fatalna

LONDON - Profesor Brajan Dodžeon osuđen je na zatvorsku kaznu od osam meseci i suspendovan je sa posla dve godine, jer se na zabavi u njegovoj kući predozirala učenica.

Nedelju dana nakon devojčicine smrti, profesor je pokušao da izvrši samoubistvo skočivši sa nadvožnjaka, ali je samo polomio obe noge.

Isobel Rajli (15), jedna je od četvoro tinejdžera koji su uzeli roze pilulu ekstazija koju su pronašli u kući profesora Brajana Dodžeona, koji je bio sakriven u ormanu u spavaćoj sobi, piše Daily Mail.Rajlijeva je uskoro kolabirala i krenula joj je pena na usta, ali iako joj je bilo loše, molila je prijatelje da ne zovu hitnu pomoć da škola ne bi pravila probleme što su koristili drogu.

Kada je izgubila svest i prestala da diše, prijatelji su konačno pozvali lekara ali već je bilo prekasno.Obdukcijom je ustanovljeno da je Rajlijeva imala neverovatnu količinu ekstazija u krvi, 9.96mg/kg a doktor kaže da količina od 0.18mg/kg može biti fatalna.Više od 30 tinejdžera bilo je na toj kobnoj žurci. Nešto posle ponoći, kada je većina dece otišla kući, nekoliko tinejdžera odlučilo je da pretraži kuću i pronađe marihuanu profesora Dodžeona.Jedan od dečaka je umesto marihuane pronašao kutiju u kojoj su se nalazile kesice pune tableta i praha.On je na suđenju rekao da je Rajlijeva uzela jednu tabletu i zagledala je dok su se ostali raspravljali da li smeju to da diraju.“Nisam želeo da uzmem tabletu, jer nisam znao šta je, ali Isobela je već progutala jednu sa pivom a kasnije je rekla da je krišom popila još jednu”, rekao je tinejdžer.U početku je se Isobel samo znojila i šetala u krug, ali nakon tri sata počela je otežano da diše i počela je da paniči.“Proverio sam na internetu simptome i shvatili smo da je uzela ekstazi. Ona je otišla da legne ali nije nam dala da zovemo lekare”, kaže jedan od drugova.Profesor Dodžeon (61) priznao je da su kesice sa drogom njegove, kao i da se u kesicama osim ekstazija nalazio i LSD i horse.Profesor je osuđen na zatvorsku kaznu od osam meseci i suspendovan je sa posla dve godine. Nedelju dana nakon devojčicine smrti, profesor je pokušao da izvrši samoubistvo skočivši sa nadvožnjaka, ali je samo polomio obe noge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track