Najnovije vesti

JA SAM OD ONIH KOJI BI MIRNO PUCALI U MIGRANTE: Sramna izjava podigla Italiju na noge, a onda je usledila jedna još gora
Foto: Youtube/Printscreen

šokantni predlozi za rešenje migrantske krize

JA SAM OD ONIH KOJI BI MIRNO PUCALI U MIGRANTE: Sramna izjava podigla Italiju na noge, a onda je usledila jedna još gora

Planeta

"Ja sam jedan od onih koji bi mirno pucao u migrante", izjavio je član desničarske partije Liga, Antonio Kaligaris, na sednici regionalne vlade, pokrajine Friuli Venecija Đulija (FVG) u Trstu, za vreme diskusije o problemu sve većeg priliva migranata koji dolaze u Italiju takozvanom balkanskom rutom.

Kaligaris je to rekao na sednici na koju su silom upali članovi ultradesničarske partije Kasa Paund koji su imali radikalne predloge za rešenje problema migranata, uz opasku da ih on razume i poruku: "Ja bih u njih mirno pucao", ali da ultradesničarima savetuje drugačiji pristup.

Njegove reči su snimljene jer se sednica regionalne vlade prenosi uživo, ali to nije jedini ispad koji je danas uznemirio javnost u severnoj italijanskoj pokrajini FVG.

U Udinama, 100 km daleko od Trsta, šef civilne zaštite i opštinski službenik, Đulijano Feluga je predložio rešenje za migrante - "4 kanistera benzina, upaliti krematorijume, aktivirati eskadrone smrti, i više neće uznemiravati".

Šokantna izjava je odgovor na proteste migranata koji su u Udinama negodovali jer je kasarna u kojoj su smešteni stavljena u karantin zbog slučajeva zaraze covidom-19.

Šef civilne zaštite, pod pritiskom burnih komentara na ovu izjavu, samo se kratko izvinio na svojoj Fejsbuk stranici, tvrdeći da je reagovao u afektu i "da oni koji ga poznaju znaju da nije takav".

"Ali za nas koji ga ne poznajemo, njegove reči izazivaju jezu i nismo sigurni koji je pravi, onaj koji kao šef civilne zaštite spasava živote ili onaj koji bi aktivirao krematorijume da reši problem migranata", napisao je jedan od ogorčenih građana.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...