LOS ANĐELES SE PRETVORIO U GRAD ŽURKI UPRKOS KORONI Gradonačelnik najavio očajničke mere za sprečavanje okupljanja VIDEO
Foto: Screenshot

Pandemija

LOS ANĐELES SE PRETVORIO U GRAD ŽURKI UPRKOS KORONI Gradonačelnik najavio očajničke mere za sprečavanje okupljanja VIDEO

Planeta -

Nakon izveštaja o velikim zabavama koje krše zdravstvene zahteve čiji je cilj usporavanje širenja novog koronavirusa, gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garčeti najavio je u sredu da će ovlastiti grad da isključi usluge vodosnabdevanja i snabdevanja električnom energijom za stanovnike koji održavaju takva okupljanja.

Od petka uveče, ako službenici policijske uprave u Los Anđelesu odgovore i potvrde da se u nekoj posedi događa velika zabava, a postoje dokazi da se mesto više puta ponašalo u takvom ponašanju, odeljenje će zahtevati da grad isključi usluge vodosnabdevanja i napajanja u roku od 48 sati.

On je rekao da, iako su svi noćni klubovi i barovi već zatvoreni, „ove velike kuće za goste su u stvari postale noćni klubovi u brdima“ i često se događaju u kućama koje su prazne ili se koriste za kratkotrajne iznajmljivanje.

"Posledice ovih velikih žurki prevazilaze same žurke", rekao je. "Oni su problem u celoj našoj zajednici jer se virus može brzo i lako proširiti."

Pitanje velikih, privatnih okupljanja ove je sedmice postalo pooštreno proučeno nakon burne zabave u ponedeljak u dvorcu koji je završio fatalnom pucnjavom.

Oko 200 ljudi bilo je na zabavi kada je policija prvi put ušla oko 19:00. posle brojnih pritužbi komšija na veličinu skupa.

Iako su službenici kaznili neka vozila koja su bila nelegalno parkirana, oni nisu raskinuli zabavu - iako su okupljanja bilo koje veličine zabranjena po zdravstvenom nalogu koronavirusa okruga Los Anđeles.

Žurka na Malholand Drajvu bila je poslednja u nizu velikih house žurki tokom pandemije.

Kurir.rs/Los Anđeles Tajms Foto: Screenshot YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track