POLICIJA PUCALA NA NAPADAČE U BRESTU: Snage reda na meti huligana, sve češće ih gaze kolima (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

Nema mira u belorusiji

POLICIJA PUCALA NA NAPADAČE U BRESTU: Snage reda na meti huligana, sve češće ih gaze kolima (VIDEO)

Planeta -

Policija u Brestu, na jugozapadu Belorusije, otvorila je danas vatru na naoružane građane koji su ih napali, saopštilo je belorusko Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Pucnjevi u vazduh nisu ih zaustavil. Da bi zaštitili život i zdravlje, policajci su otvorili vatru. Jedan od napadača je ranjen", navodi se u saopštenju.

Pored toga, neidentifikovana osoba bacila je molotovljev koktel na policijsko vozilo u području Bresta. U gradu Žodin, blizu Minska, automobil je naleteo na vojnika i pobegao sa mesta nesreće, prenosi TAS S.

"U proteklih nekoliko dana dogodilo se pet incidenata u kojima su automobili namerno udarali policajce", saopštilo je ministarstvo.

Pored toga, jutros je bilo pokušaja blokiranja javnog prevoza u Minsku i drugim velikim gradovima u Belorusiji.

Belorusija je održala predsedničke izbore 9. avgusta, a nakon što su objavljeni rezultati prema kojima je sadašnji predsednik Aleksandar Lukašenko osvojio 80,08 odsto glasova, u Minsku i drugim gradovima rasplamsali su se masovni protesti, na kojima je došlo do sukoba sa policijom.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, nekoliko hiljada demonstranata je privedeno. Jedna osoba je poginula kada je pokušala da baci neidentifikovanu eksplozivnu napravu na policajce, ali ona mu je eksplodirala u ruci.

Glavna rivalka Lukašenka Svetlana Tihanovska, koja je dobila 10,09 odsto glasova, pobegla je u Litvaniju.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track