ŠERIF SA FLORIDE ZABRANIO MASKE U KANCELARIJAMA I ZA POSETIOCE: Ima dosta stručnjaka koji kažu da je to štetno (VIDEO)
Foto: Screenshot YT

HRABRO

ŠERIF SA FLORIDE ZABRANIO MASKE U KANCELARIJAMA I ZA POSETIOCE: Ima dosta stručnjaka koji kažu da je to štetno (VIDEO)

Planeta -

Šerif sa Floride zabranio je zamenicima da nose maske na većini radnih mesta, saopštile su vlasti u sredu, čak i dok se ta država i dalje bori sa rekordnim brojem zaraženih.

Šerif okruga Marion Bili Vuds tvrdio je da ne postoje čvrsti dokazi da nošenje maski suzbija širenje virusa - uprkos eksplicitnim smernicama CDC-a koje govore upravo to.

"Sada već čujem cviljenje i samo tako da znate da ovu odluku nisam doneo lako i vagao sam je poslednje 2 nedelje", navodi se u dopisu koji je Vuds napisao osoblju i a koje je dostavljeno NBC Njuzu

"Možemo čitav dan raspravljati i svađati se zašto i zašto ne. Činjenica je, koliko profesionalaca daje razlog zašto bi trebali, mogu da pronađem potpuno istu količinu profesionalaca koji kažu zašto ne bi trebalo."

Ova politika odnosi se na svih 900 zaposlenih u odeljenju, a Vuds je rekao da je njegova odluka konačna.

"Ovo više nije rasprava niti je to za raspravu", napisao je.

Okrug Marion, sa oko 365.000 stanovnika, nalazi se u srcu okruga Horse na Floridi. Sedište okruga je u Okali, što je oko 460 km južno od Gejnsvila.

Grad Okala ima svoju policiju sa oko 300 zaposlenih, a oko jedne trećine njih su policajci.

Ddruga najveća policijska agencija u okrugu Marion, nema politiku koja izričito zabranjuje ili zabranjuje upotrebu maski od strane zaposlenih - ali "ohrabruje" službenike i civilne radnike da nose maske, izjavila je u sredu portparol OPD-a.

Vudsova direktiva određuje nekoliko podešavanja u kojima bi bile potrebne maske, poput bolnica, staračkih domova, sudova, škola, zatvora .

Vuds predviđa reakciju zajednice i rekao je zaposlenima da se udalje od svakoga ko kritikuje njegovu meru.

"Ako se u bilo kojem trenutku suočite sa bilo kojom osobom koja se žali, pristojno i profesionalno ćete im reći:" Nisam dužan da nosim masku, niti ću, po naređenju šerifa "i onda se udaljite od njih ", napisao je šerif.

"Od tog trenutka na meni će biti teret i odgovornost da vodim računa o osobi i odgovaram na njihov problem, žalbu ili pitanje."

Odluka se sprovodi u punoj snazi u svim zgradama policije kao i civilima koji tu dolaze poslom.

Rasprava o maskama buknula je i u komorama gradskog veća Okale, nakon što je gradonačelnik Kent Gin stavio veto na uredbu koja zahteva maske za lice unutar poslovnih zgrada u gradu.

Ali savet je u sredu izglasao sa 4-1 za poništavanje veta gradonačelnika i obavezno stavljanje maski za lice.

Kurir.rs/nbcnews.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track