ČUO JE DEČJI PLAČ, PA RAZBIO STAKLO NA AUTOMOBILU: Spasao je dete iz vrelog vozila, a otac bebe ga odmah napao
Foto: Profimedia

nemačka

ČUO JE DEČJI PLAČ, PA RAZBIO STAKLO NA AUTOMOBILU: Spasao je dete iz vrelog vozila, a otac bebe ga odmah napao

Planeta -

Jedan muškarac iz Nemačke dobio je krivičnu prijavu nakon što je razbio staklo na 'tojoti' iz koje je dopirao dečji plač.

Incident se odigrao u prošli petak na jednom parkingu u Bremenu, a otac je odlučio da tuži prolaznika i da traži naplatu štete.

Naime, muškarac je prolazio parkingom kada je nešto pre podneva čuo uznemireni dečji plač iz jednog vozila. Kada je prišao automobilu, ugledao je dete kako sedi u svom sedištu u zaključanom automobilu koji je goreo na suncu i neutešno plače, prenose Nezavisne.

Savesni prolaznik je prvo počeo da doziva pomoć, nadajući se da će da dozove roditelje. Međutim, kako se niko nije pojavio, a napolju je bilo više od 30 stepeni Celzijusa, muškarac je posle dva minuta razbio staklo na automobilu i izvukao dete napolje.

Posle nekoliko minuta došao je otac (57) i napao prolaznika koji je njegovom detetu spasio život. Otac je rekao da je beba čvrsto spavala, a da je on istrčao na nekoliko minuta da nešto završi, pa dete nije hteo da budi.

Otac je rekao i da je auto bio delimično parkiran u hladu, a ustanovljeno je da je parking plaćen 11 minuta pre nego što je pozvana policija.

Vlasnik je protiv prolaznika podneo prijavu i tražio naknadu štete, a policija je po službenoj dužnosti obavestila centar za socijalni rad zbog sumnje da je reč o slučaju zanemarivanja maloletnog deteta, piše RTL.de.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track