KIM SE BOJI GADAFIJEVE SUDBINE: Аmeri otkrili na šta je spreman severnokorejski lider da bi je izbegao (VIDEO)
Foto: Profimedia

jezivo

KIM SE BOJI GADAFIJEVE SUDBINE: Аmeri otkrili na šta je spreman severnokorejski lider da bi je izbegao (VIDEO)

Planeta -

Američko ministarstvo odbrane objavilo je izveštaj prošlog meseca, a neke sekcije upozoravaju da bi Severna Koreja mogla da dobije 100 nuklearnih komada oružja do kraja ove godine.

Severna Koreja ima do 60 komada nuklearnog oružja i 5.000 tona hemijskog oružja, navodi američka vojska.

Proračuni su napravljeni prošlog meseca u izveštaju američkog Ministarstva odbrane, nazvanom severnokorejska taktika.

Izveštaji upozoravaju da režim Kim Džong-una može da nabavi 100 bombi takvog oružja do kraja ove godine, prenosi južnokorejska novinska agencija Jonhap.

"Procenjuje se da Severna Koreja ima između 20 do 60 bombi, sa sposobnošću da se proizvede 6 novih naprava svake godine", navodi se.

Severna Koreja je navodno treći najveći vlasnik hemijskih agenasa, sa 2.500-5.000 tona i 20 različitih vrsta, dodaje se u istraživanju.

Autori kažu da su Kimovi naučnici radili na naoružavanju antraksa ili malih boginja i potencijalno ih postavljali na rakete koje bi koristili protiv Južne Koreje ili SAD.

Veruje se da ova izolovana zemlja takođe ima vojsku od više od 6.000 hakera koji deluju u zemljama kao što su Kina, Indija i Rusija.

Izveštaj upozorava da „mogu da dođu do ciljanih računara bilo gde u svetu“.

Takođe se navodi da Kim ne želi da završi kao bivši libijski vladar Muamer Gadafi, koga su pobunjenici ubili nakon NATO napada na njegov konvoj.

Kurir.rs/Daily Star

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track