Najnovije vesti

NE SMIRUJE SE SITUACIJA U BELORUSIJI: Nova hapšenja u Minsku, policija rasterala građane ispred fabrike traktora (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/ МВД Беларуси

NAPETO

NE SMIRUJE SE SITUACIJA U BELORUSIJI: Nova hapšenja u Minsku, policija rasterala građane ispred fabrike traktora (VIDEO)

Planeta

Ministarstvo unutrašnjih poslova Belorusije saopštilo je da su dve osobe uhapšene ispred fabrike traktora u Minsku (MTZ) tokom nedozvoljenih protesta. Saopšteno je i da je skoro 200 zaposlenih MTZ uzelo neplaćeno odsustvo.

"Na lice mesta je stigla policija, koja je upozorila okupljene da krše zakone i zamolila ih je da se raziđu. Pojedini građani se nisu odazvali na molbe", saopšteno je iz MUP-a.

Iz pres-službe fabrike saopšteno je da je deo radnika MTZ uzeo odsustvo bez naknade zarade (neplaćeno odsustvo), između ostalog i zbog političkih razloga, ali da preduzeće radi.

"Deo radnika fabrike je uzeo neplaćeno odsustvo. Prema dostupnim informacijama 167 ljudi je uzelo odsustvo iz porodičnih razloga, pet zbog političkih razloga i zbog štrajka", saopštila je Sputnjiku zaposlena u pres-službi preduzeća.

Ona je precizirala da je u MTZ zaposleno više od 15.000 radnika. Takođe je istakla da "fabrika radi, traktori se sklapaju".

Ranije je saopšteno da je nekoliko radnika, koji su uzelo neplaćeno odsustvo u znak protesta zbog situacije u zemlji, uhapšeno na ulazu u MTZ, gde su došli da podrže kolege koji štrajkuju na radnom mestu.

Kako mediji navode, štrajk podržavaju i stanovnici Minska, a neki od njih su takođe uhapšeni.

Trenutno kod ulaza u MTZ nema demonstranata, a na ulici dežuraju specijalne snage Belorusije. Situacija je mirna.

Iz pres-službe fabrike je saopšteno da rukovodstvo nije zvalo policiju.

Ranije je iz nekoliko beloruskih preduzeća saopšteno da radnici štrajkuju, najavljivali su obustavu proizvodnje.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...