KAD MIŠEL OBAMA PROCENI: Podržala Bajdena, a evo šta je rekla o Harviju Vajnstinu, osuđenom seksualnom nasilniku (VIDEO)
Foto: Profimedia

bruka

KAD MIŠEL OBAMA PROCENI: Podržala Bajdena, a evo šta je rekla o Harviju Vajnstinu, osuđenom seksualnom nasilniku (VIDEO)

Planeta -

Pristalice Donalda Trampa napale su Mišel Obamu objavljivanjem videa u kome o osuđenom seksualnom zločincu Harviju Vajnstinu govori kao o "divnom ljudskom biću".

Fanovi republikanskog lidera ostali su nezadovoljni kada je bivša prva dama podržala Džoa Bajdena i proglasila Trampa „pogrešnim predsednikom za našu zemlju“ tokom virtuelne Demokratske nacionalne konvencije ove nedelje. Tražeći osvetu, počeli su da retvituju govor iz 2013. godine u kojem je bivšeg filmskog producenta nazvala „dobrim prijateljem“. Govor je održan četiri godine pre nego što je više od 80 žena iznelo optužbe protiv Vajnstina za seksualno nedolično ponašanje i sedam godina pre nego što je on proglašen krivim za krivično seksualno delo u prvom stepenu i silovanje na trećem stepenu.

Govoreći na Simpozijumu o karijeri u filmu u Beloj kući, gospođa Obama je rekla: 'Želim za početak da zahvalim Harviju Vajnstinu na organizaciji ovog neverovatnog dana. Ovo je moguće zbog Harvija. On je čudesno ljudsko biće, dobar prijatelj".

Video su objavile istaknute Trampove pristalice, uključujući glumca Džejmsa Vudsa koji je napisao: 'Lepa podrška večeras. Ona je sjajno procenjuje karakter, zato vas molim da budete ljubazni. Nema trolovanja. Oh, čekaj ... '

Porodica Obama je izdala saopštenje u kojoj je izrazila svoj užas zbog optužbi za seksualno zlostavljanje izrečene protiv Vajnstina 2017. godine. "Svakoga ko degradira žene na takav način treba osuditi i odgovarati, bez obzira na bogatstvo ili status. Trebalo bi da slavimo hrabrost žena koje su se javile da ispričaju ove bolne priče. I svi treba da gradimo kulturu - uključujući osnaživanje naših devojaka i podučavanje dečaka pristojnosti i poštovanju - kako bismo takvo ponašanje učinili manje prevladavajućim u budućnosti“, naveli su tada.

Video snimak govora bivše dame stavljen je u centar pažnje nakon što je tvrdila da je Tramp "imao više nego dovoljno vremena da dokaže da može da radi posao predsednika". Bivša advokatica je rekla da je njena strategija oduvek bila "da ide visoko" kad opozicija "zadaje niske udarce", ali insistirala je da to ne znači "da se nasmešiš i kaže lepe stvari kad se suoči sa začaranošću i okrutnošću". Rekla je: 'Ako večeras želite da čujete nešto od mene to je ovo: ako misliš da se stvari ne mogu pogoršati, veruj mi, mogu; i hoće ako ne promenimo ove izbore. Ako se nadamo da ćemo okončati ovaj haos, moramo da glasamo za Džoa Bajdena, od toga zavise i naši životi."

Kurir.rs/Metro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja