Najnovije vesti

LUKAŠENKO POJAČAVA VOJNE SNAGE NA GRANICAMA: Evo šta je sve dogovoreno na važnom sastanku
Foto: EPA/ANDREI STASEVICH / BELTA / POOL

odbrana od stranih sila

LUKAŠENKO POJAČAVA VOJNE SNAGE NA GRANICAMA: Evo šta je sve dogovoreno na važnom sastanku

Planeta

Ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin naložio je da se pripreme predlozi za vođenje odbrane na taktičkom pravcu Grodnjenske oblasti, u blizini granice sa Litvanijom i Poljskom.

„U okviru predsednikove naredbe, ministar odbrane general-major Viktor Hrenjin postavio je zadatak: pripremiti predloge za sprovođenje aktivnosti formacija i vojnih jedinica Zapadne operativne komande za pripremu i vođenje odbrane prema taktičkom pravcu Grodno“, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Belorusije.

Ministar je naložio da se pojača operativna komanda raketnog diviziona „Točka“ i diviziona „Polonez“ odredom bespilotnih vazduhoplovnih sistema, sredstvima protivvazdušne odbrane, radio-elektronskog izviđanja i radio-elektronskog ratovanja, saopštila je pres služba.

foto: EPA/ANDREI STASEVICH / BELTA / POOL

Ranije danas je održan sastanak Saveta bezbednosti Belorusije, na kojem je predsednik naredio da se intenzivira priprema vojnih snaga za izvršavanje zadataka prema nameni. Pri tome posebna pažnja treba da se posveti Zapadnom operativnom pravcu i trupama Zapadne operativne komande.

Jedinice raketnih snaga i artiljerije Belorusije prethodno su stupile na borbenu dužnost protivvazdušne odbrane u okviru zaštite državne granice u blizini beloruske nuklearne elektrane kod granice sa Litvanijom.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...