ZABORAVNI DŽO BI U BELU KUĆU: Bajden ne zna kada se zakleo kao potpredsednik SAD, dva puta pogrešio godinu! (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

nije prvi put

ZABORAVNI DŽO BI U BELU KUĆU: Bajden ne zna kada se zakleo kao potpredsednik SAD, dva puta pogrešio godinu! (VIDEO)

Planeta -

Bivši potpredsednik Džozef R. Bajden imao je nekoliko gafova ove nedelje tokom prikupljanja sredstava sa holivudskim slavnim Tomom Henksom.

čovek koji se nada pobedi na predsedničkim izborima 2020. godine u utorak je pogrešno reklo gledaocima „Bajdenovog Fonda Pobede“ vremena kada je inauguriran za potpredsednika 2018. godine; njegov pokušaj ispravke navodeći 2012. takođe je bio pogrešan.

"Nekad sam morao da intervjuišem klijente do železničke stanice", rekao je demokrata dok je prepričavao svoj profesionalni život. "Četrdeset godina kasnije, meseca januara 2018. godine, našao sam se u okolnosti u kojoj, mislim, 2012. godine, stojim na istom mestu na kojem sam stajao 40 godina ranije."

Tom Henks nije primetio da je Bajden prvi put inagurisan 2009. godine, a druga ceremonija održana je 2013. godine.

"Čekao sam da crni čovek, Tome, dođe po mene iz Filadelfije", nastavio je Bajden. „Tip po imenu Barak Obama. 17. januara, da biste me odveli u Vašington, putovanje na koje sam svakodnevno odlazio hiljadu puta, da bih se zakleli kao predsednik i potpredsednik. "

Ova epizoda ima političku pozadinu jer Bajdenovi kritičari kažu da 77-godišnjak ima ozbiljan problem.

Njegova kampanja - posebno supruga Džil - oštro odbacuje tvrdnje. Po njoj kampanja predsednika Trampa o psihičkom stanju njegovog muža "smešna".

Kurir.rs/Washington Times

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track