LEKAR U OMSKU O STANJU NAVALJNOG: Sve toksikološke analize pokazuju negativne rezultate
Foto: Profimedia

opozicioni lider je i dalje bez svesti

LEKAR U OMSKU O STANJU NAVALJNOG: Sve toksikološke analize pokazuju negativne rezultate

Planeta -

Glavni lekar bolnice u Omsku Aleksandar Murahovski prokomentarisao je navode da je u organizmu ruskog blogera i opozicionara Alekseja Navaljnog navodno pronađena opasna supstanca, rekavši da su za sada sve analize negativne.

"Ja se u svom radu vodim zvaničnim dokumentima. Ti zvanični dokumenti koji su stigli iz naše hemijsko-toksikološke laboratorije, taj spektar supstanci koje je aparat već proverio, svi pokazuju negativne rezultate", rekao je Murahovski novinarima.

On je dodao da ne može reći na koje supstance su rađene analize.

Murahovski je naveo da je Navaljni i dalje bez svesti i da je priključen na respirator.

Prema njegovim rečima, transport pacijenta nije moguć čak i ukoliko odgovornost za to preuzme porodica Navaljnog, zbog toga što je njegovo zdravstveno stanje nestabilno.

Ranije je direktor Fonda za borbu protiv korupcije, čiji je Navaljni osnivač, Ivan Ždanov rekao da su, prema rečima predstavnika saobraćajne policije, u organizmu Navaljnog pronašli opasnu supstancu, koja ne predstavlja samo opasnost za njega, nego i za njegovu okolinu.

Ždanov je precizirao da ne zna o kojoj supstanci se radi.

Podsetimo, Navaljnom je 20. avgusta pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Opozicioni lider prevezen je u bolnicu gde je pao u komu.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track