TRAMP U PROBLEMU Njegova poslovna imperija je pod lupom federalne istrage, sudija odbacio OVAJ predsednikov zahtev VIDEO
Foto: EPA / Chris Kleponis / Pool

sad

TRAMP U PROBLEMU Njegova poslovna imperija je pod lupom federalne istrage, sudija odbacio OVAJ predsednikov zahtev VIDEO

Planeta -

Trampova poslovna imperija je pod lupom federalne kriminalne istrage, a sudija saveznog suda je odbacio predsednikov zahtev da se odloži uvid u njegove poreske prijave koji je zahtevao tužilac Menhetna u okviru istrage o građevinskim investicijama porodice Tramp, javlja Rojters.

Sudija saveznog suda Viktor Marero je doneo ovu odluku samo dan nakon što je odbacio argumentaciju Trampovog pravnog tima, u kojoj se navodi da je preteran zahtev okružnog tužioca da se organizuje saslušanje pred velikom porotom.

Sudija Marero je odbacio mogućnost odlganja poziva na saslušanje jer je Trampov pravni tim nedovoljno uverljivo argumentovao da će žalba koju su uložili biti uspešna, kao i da bi njegov dolazak na saslušanje mogao da nanese nepopravljivu štetu Trampovim interesima.

Suprotno svojim prethodnicima u Beloj kući, Tramp je odbio da bude transpranentan i predstavi američkoj javnosti svoju poresku prijavu.

Postupak protiv Trampa je pokrenut nakon otkrića da je američki predsednik iz neprijavljenih, navodno sumnjivih finansijskih izvora, potplatio bivšu porno glumicu Stormi Danijel i bivšu Pelbojevu zečicu Keren Mekdugal, posle njihovih tvrdnji da su bile u seksualnoj vezi sa njim.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track