SIRIJA OSTALA BEZ STRUJE: Velika eksplozija gasovoda, sumnja se i na teroristički napad! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

uz sve muke još i ovo

SIRIJA OSTALA BEZ STRUJE: Velika eksplozija gasovoda, sumnja se i na teroristički napad! (VIDEO)

Planeta -

Eksplozija gasovoda u oblasti Damaska dovela je do opšteg nestanka struje u Siriji, javila je državna televizija pozivajući se na Ministarstvo energetike, dok Ministarstvo nafte ne isključuje mogućnost da je to mogao biti teroristički napad.

"Eksplozija na arapskom gasovodu između okruga Dumaira i Adra u provinciji Damask dovela je do generalnog nestanka struje u Siriji“, izjavio je sirijski ministar energetike Zuheir Harbutli.

Kako se navodi, ministar nafte i mineralnih resursa Sirije Ali Ganem rekao je da bi eksplozija na gasovodu koji snabdeva južni region zemlje „mogla biti teroristički napad“.

Ministar je naglasio da su zbog eksplozije tri stanice prestale sa radom. Prema njegovim rečima, stručnjaci rade na otklanjanju problema.

Snabdevanje strujom postepeno se obnavlja.

„Snabdevanje električnom energijom postepeno se obnavlja u provincijama Sirije“, saopštio je Harbutli.

„Ponovo je uspostavljeno snabdevanje električnom energijom u centru Damaska, u ostalim regionima će se postepeno obnavljati“, rekao je Ganem.

Ministar je istakao da su tehničari od prvih minuta nakon eksplozije započeli popravke i da će se u narednih nekoliko sati situacija „vratiti u normalu“.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja