SKANDAL! KAMALA HARIS PRIHVATILA STRANU POMOĆ PROTIV TRAMPA: Ruski pranksteri navukli Bajdenovu saradnicu kao nikad niko
Foto: Profimedia, Printscreen YouTube/NTV

sramota

SKANDAL! KAMALA HARIS PRIHVATILA STRANU POMOĆ PROTIV TRAMPA: Ruski pranksteri navukli Bajdenovu saradnicu kao nikad niko

Planeta -

Čini se da su ruski pranksteri Vovan i Lekus uspešno prevarili još jednog političara, a snimci nagoveštavaju da je demokratski kandidat za potpredsednika Kamale Harris bio spreman da prihvati lažni video snimak Donalda Trampa, verujući da ga je pozvala Greta Tanberg.

Vovan i Lekus, čija su prava imena Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov, predstavili su se kao tinejd-aktivistkinja i njen otac Svante kada su u januaru pozvali Kamalu Haris, samo nekoliko meseci pre nego što je postala kandidat za poptredsenika SAD.

"Čestitam vam na vašem vođstvu. Tako sam bio inspirisan vašom hrabrošću i vašim glasom ", rekala je senatorka Haris (D-California) pranksterima u audio klipu koji je dat Sun.

Dvojac tada tvrdio da ima "prljavštinu" o Trampu koja bi mogla biti korisna Harisovoj, u obliku videa predsednika kako Tunberkovoj poručuje "da nikada neće postići svoj cilj".

"Toliko sam prestravljen onim što Tramp radi, da ne mogu ni jesti ni spavati kad ga vidim na TV-u. Taj grozni sastanak u zgradi UN-a u septembru - imam noćne more. Videla sam ga u hodniku i pozvala ga da potpiše pariški klimatski sporazum. Prišao je i tiho mi rekao: „Nikada nećeš postići cilj“, kaže lažna Greta.

Nakon što Greta ponudi svoju podršku Harisovoj kampanji, "Svante" kaže senatoru da je razgovor između Trampa i njegove ćerke snimljen i pita bi li snimanje bilo korisno. Čini se da je Harris prihvatio ponudu. "To bi bilo predivno", kaže ona. Takođe prihvata ponudu Grete da svedoči protiv Trampa.

Tada se telefonski poziv završava šaljivdžijama koje su oduševljene mogućnošću da se uskoro sastanu sa Harisovoj i mole je da "ne nas ne uhapsi" - šala, čije je dvostruko značenje u potpunosti propustila. "Ne ne ne!" Harris ih ubeđuje.

"Ne želim u zatvor!", Kaže Greta.

"Radujem se Vašem dolasku. Budite dobro i vidimo se uskoro ", obećava senator.

Vovan i Leksus uspeli su da prevare druge političare i probiju obično stroge mere bezbednosti, uglavnom nudeći kritike prema Trumpu kada to učine. Razgovarali su sa senatorom Bernijem Sandersom (D-Vermont) i ambasadorom Mekin Voters (D-California).

Harisova se povukla da se kandiduje za demokratsku nominaciju za predsednika samo nekoliko nedelja pre telefonskog poziva.

S obzirom da je jedan od mnogih demokrata koji optužuju Trampa zavjeru s Rusijom tokom predsjedničkih izbora 2016. godine, prihvatanje "prljavštine" o čovjeku uoči kampanje 2020. ne daje dobru sliku, kako su mnogi istakli na društvenim medijima.

„Voah! Kamala se slaže da će prihvatiti prljavštinu o Trampu od stranaca koji pokušavaju da mešaju u naše izbore, “tvitnuo je autor Rian James Girduski.

Harris je u prošlosti govorila o svom obožavanju 17-godišnje klimatske aktivistkinje Grete Thanberg. U 2019. godini rekla je da je „duboko inspirisana“ i tvrdila da je „već napravila istoriju“ kao lidera u „međunarodnoj borbi protiv klimatskih promena“.

Kurir.rs/Logicno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track