OVO TRAMPOVO UPOZORENJE SE NE SME ZANEMARITI: Evo za koju zemlju će Ameri raditi ako Bajden pobedi (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/Chris Carlson / POOL

direktno

OVO TRAMPOVO UPOZORENJE SE NE SME ZANEMARITI: Evo za koju zemlju će Ameri raditi ako Bajden pobedi (VIDEO)

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas delegatima na republikanskoj konvenciji da bi država krenula u "užasnom smeru" da nije reizabran za kandidata stranke na predsedničkim izborima.

"Naša država može da krene u užasnom smeru ili u još boljem", rekao je Tramp i dodao da su ovogodišnji predsednički izbori najvažniji u istoriji SAD.

On je nenajavljeno došao na republikansku nacionalnu konvenciju u Severnoj Karolini na kojoj je danas glasanjem delegata izabran da bude kandidat republikanaca na predsedničkim izborima u novembru, na kojima će mu suparnik biti demokratski kandidat Džozef Bajden.

Tramp nije štedeo svoje protivnike, pa je tako optužio Bajdena da je u vreme dok je on bio popredsednik SAD, amerika dala kini trilione dolara. A to će se desiti i ako Bajden pobedi! "Ako Bajden pobedi Kina će postati vlasnik Amerike!" istakao je Tramp!

1 / 29 Foto: EPA-EFE/Chris Carlson / POOL

On je u obraćanju delegatima optužio demokrate da koriste zabrinutost glasača zbog korona virusa kako bi "pokrali" naredne izbore.

Dodao je da je da demokrate mogu da pobede samo na nameštenim izborima.

Amerikanci, kako je naveo, znaju kako da se zaštite od korona virusa i mogu da izađu na birališta, bez potrebe za glasanjem putem pošte, a dodao je da bi takav vid glasanja mogao biti manipulisan.

Kritikovao je i guvernere koji još drže na snazi mere za suzbijanje korona virusa, što je u suprotnosti sa Bajdenom koji je rekao da je potrebna jača borba protiv pandemije.

Republikanska konvencija traje od danas do 27. avgusta, a uprkos tome što su za razliku od demokrata glasali uživo, skup će biti nastavljen uglavnom putem video linka, a broj prisutnih delegata je redukovan na oko 300.

Donald Tramp je danas na konvenciji glasanjem delegata ponovo i formalno izabran za republikanskog kandidata na narednim predsedničkim izborima u novembru.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track