BELORUSI SA KRIMA O IZJAVI TIHANOVSKAJE O STATUTU POLUOSTRVA: Apsolutno ne razume o čemu govori i šta se dešavalo
Foto: EPA / Tatyana Zenkovich

oštro je osudili

BELORUSI SA KRIMA O IZJAVI TIHANOVSKAJE O STATUTU POLUOSTRVA: Apsolutno ne razume o čemu govori i šta se dešavalo

Planeta -

Stav bivše kandidatkinje za predsednika Belorusije Svetlane Tihanovskaje o statusu Krima lišen je zdravog razuma, rekao je šef krimske regionalne nacionalno-kulture autonomije „Belorusi Krima“ Roman Čegrinec.

„Osoba apsolutno ne razume o čemu govori i šta se u stvari dešavalo na Krimu. Slične nepromišljene misli i izjave nikako ne predstavljaju politiku čak ni na regionalnom nivou, a da ne govorimo o republičkom. Ona potpuno tačno ponavlja teze ukrajinske i zapadne propagande, koje, naravno, nemaju veze sa zdravim razumom“, rekao je Čegrinec.

Prema njegovim rečima, Belorusi bi trebalo da veruju i idu za pravim liderima, koji se brinu za budućnost Belorusije i Savez Rusije i Belorusije.

„Ne treba verovati nepismenim zapadnim propagandistima i ne treba ponavljati greške naše ukrajinske braće“, naglasio je Čegrinec.

Tihanovskaja je ranije izjavila da je ponovno ujedinjenje Krima sa Rusijom navodno u suprotnosti sa međunarodnim normama.

Ruske vlasti su više puta isticale da je Krim postao ruska teritorija u skladu sa Ustavom Un i međunarodnim pravilima.

U Minsku i drugim beloruskim gradovima se od 9. avgusta održavaju protesti na kojima građani iskazuju nezadovoljstvo rezultatima predsedničkih izbora na kojima je pobedio Aleksandar Lukašenko. Njegova glava protivnica je Svetlana Tihanovskaja.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track