Najnovije vesti

MESEC DANA NAKON EKSPLOZIJE U BEJRUTU: Spasioci tragaju za jednim mogućim preživelim, zabeleženi otkucaji srca
Foto: Profimedia

liban

MESEC DANA NAKON EKSPLOZIJE U BEJRUTU: Spasioci tragaju za jednim mogućim preživelim, zabeleženi otkucaji srca

Planeta

Tačno mesec dana posle katastrofalne eksplozije skladišta amonijum-nitrata u Bejrutu, koja je odnela 191 život, spasioci su jutros nastavili da tragaju za jednim mogućim preživelim.

Potraga među ostacima jedne zgrade u ulici u kojoj su se nekada nalazili barovi i restorani počela je juče popodne, pošto je specijalno obučeni pas spasilačkog tima iz Čilea nanjušio nekakav trag i pojurio ka ruševinama.

U potrazi je potom upotrebljena i kamera koja pokriva 360 stepeni, a koja je ubačena kroz jedan otvor u ruševinama, a onda i zvučni detektor, koji je juče zabeležio moguće otkucaje srca, kojih je bilo 18 do 19 u minutu, ali se taj broj jutros smanjio na sedam.

Iako još nije jasno šta je izvor tih otkucaja, i minimalna mogućnost da u ruševinama i posle toliko vremena ima preživelih veoma zaokuplja pažnju libanske javnosti.

"Stepen verovatnoće da u ruševinama nema nikoga je 99 odsto, ali dok postoji i manje od jedan odsto nade, treba da nastavimo potragu", rekao je jedan pripadnik službe civilne zaštite.

Međutim, po rečima jednog čileanskog dobrovoljca, oprema spasilačkog tima iz njegove zemlje detektuje disanje i otkucaje srca ljudi, a ne životinja, pa se, prema tome, u ruševinama ipak nalazi jedna preživela osoba, navodi AP.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...