HASAN ROHANI PORUČIO: Nijedna prijateljska zemlja nije pritekla u pomoć Iranu tokom pandemije korona virusa
Foto: EPA / Abedin Taherkenareh

požalio se

HASAN ROHANI PORUČIO: Nijedna prijateljska zemlja nije pritekla u pomoć Iranu tokom pandemije korona virusa

Planeta -

U obraćanju javnosti svoje zemlje, iranski predsednik Hasan Rohani požalio se da, kako je rekao, nijedna prijateljska zemlja nije pritekla u pomoć Iranu tokom pandemije korona virusa i suprotstavila se rigoroznim američkim sankcijama protiv te države.

Da SAD imaju "malo humanosti ili mozga", zbog pandemije bi ponudile ukidanje tih sankcija na godinu dana, rekao je danas Rohani u govoru koji je prenosila iranska državna televizija.

Umesto toga, one su Iranu nametnule nove sankcije i pritisak tokom sedmomesecne pandemije korona virusa, rekao je Rohani, dodajući da, istovremeno,nijedna Iranu prijateljska zemlja nije rekla da će se, "u vreme kada vladaju korona virus i poteškoće, ali i zbog humanosti", suprotstaviti Americi i poslovati sa Iranom, bez obzira na američke pretnje odmazdom.

Kako podseća Rojters, američke sankcije protiv Irana uvedene su zbog spornog nuklearnog programa te zemlje, a Vašington je takođe zapretio sankcijama svakoj zemlji koja bude poslovala sa Iranom.

Sa više od 380.000 registrovaniih slučajeva korona virusa i više od 22.000 preminulih od COVID-19, Iran je jedna od bliskoistočnih zemalja koje su najteže pogođene pandemijom.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track