RUSI PONUDILI NEMCIMA REŠENJE ZA NAVALJNOG: Da formiramo zajednički tim eksperata i saznamo istinu!
Foto: EPA / YEVGENY FELDMAN

otvoreno

RUSI PONUDILI NEMCIMA REŠENJE ZA NAVALJNOG: Da formiramo zajednički tim eksperata i saznamo istinu!

Planeta -

Ruski lekari predložili su nemačkim kolegama da se formira zajednička grupa koja će se baviti situacijom oko ruskog blogera i opozicionara Alekseja Navaljnog.

To je izjavio predsednik Nacionalne lekarske komore Leonid Rošalj.

Kako je objasnio, „sudbina Navaljnog uznemirava mnoge“ i zbog toga stručnjaci dve zemlje moraju da utvrde osnovni uzrok njegovog stanja.

„Hajde da se smireno svi okupimo, ruski stručnjaci, toksikolozi i nemački stručnjaci i da razmotrimo da li je u pitanju trovanje ili ne, jer ako se ispostavi da je Navaljni zaista bio otrovan smatramo da je neophodno da se u Rusiji pokrene krivični postupak“, naveo je lekar.

foto: EPA / YEVGENY FELDMAN

Rošalj je istakao da uzroci svega onoga što se desilo Navaljnom za sada nisu jasni, da su ruski lekari dobro uradili svoj posao izvukavši pacijenta iz teškog stanja. Ali, ispitivanja sprovedena u Rusiji nisu pokazala da se radi o trovanju a nemačke kolege su nešto otkrile, rekao je on.

Podsetimo, nemačka vlada je, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni „otrovan“ supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova novičok.

Kurir.rs / Sputnjik, Foto: EPA / YEVGENY FELDMAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track