TEŠKO POGOĐENI KORONA KRIZOM: Više mladih u Americi živi sa roditeljima sada nego tokom velike ekonomske krize iz 1929.
Foto: Profimedia

istraživanje

TEŠKO POGOĐENI KORONA KRIZOM: Više mladih u Americi živi sa roditeljima sada nego tokom velike ekonomske krize iz 1929.

Planeta -

Podaci "think tank" organizacije "Pew Research" su pokazali da sada više mladih u Sjedinjenim Američkim Državama živi sa roditeljima nego što je to bio slučaj tokom velike ekonomske krize iz 1929. godine. Njihovo istraživanje je pokazalo da je to slučaj kod 52 odsto mladih.

Reč je o osobama starosne dobi od 18 do 29 godina, piše američki poslovni magazin Forbes. Uočljiv je znatan porast broja onih koji žive sa roditeljima od početka pandemije koronavirusa.

U vreme velike ekonomske krize, koje je poznato i kao Velika depresija, 48 odsto mladih je živelo sa roditeljima u SAD-u. Pandemija koronavirusa je teško pogodila ovu populaciju, pre svega u ekonomskom smislu. Mnogi misle da su upravo oni najteže pogođeni pandemijom.

Stručnjaci su ukazali da su mladi živeli u iznajmljenim domovima i da su sada primorani da se vrate svojim roditeljima. Sve bi to moglo imati velike posledice na tržište nekretnina.

Od 1960-ih godina do početka pandemije u SAD-u je kontinuriano rastao broj mladih koji su se osamostaljivali. Poslednji podaci Ministarstva rada SAD-a su pokazali da je tokom pandemije bez posla ostalo 13,6 miliona ljudi.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track