NIJE NAIVNO! LUKAŠENKO NAREDIO PUNU BORBENU PRIPRAVNOST: Tenkovska i dve artiljerijske baze spremne! Prate NATO kretanja
Foto: EPA / ANDREI STASEVICH / BELTA

belorusija

NIJE NAIVNO! LUKAŠENKO NAREDIO PUNU BORBENU PRIPRAVNOST: Tenkovska i dve artiljerijske baze spremne! Prate NATO kretanja

Planeta -

Belorusko Ministarstvo odbrane stavilo je danas u pripravnost tri vojne baze i rezerviste.

Tokom sledeće faze provere borbene gotovosti, 1868. artiljerijska baza, 969. rezervna tenkovska baza i 3620. artiljerijska baza stavljaju se u najvišu borbenu pripravnost, saopštilo je belorusko Ministarstvo odbrane, preneo je TASS.

Ministarstvo je ranije navelo da je jedan broj vojnih jedinica stavljen u najvišu borbenu pripravnost tokom treće faze sveobuhvatne provere vojske koja je započela 24. avgusta.

foto: Profimedia / Sergei GAPON / AFP

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko naložio je Ministarstvu odbrane da pažljivo prati kretanje snaga NATO-a u Poljskoj i Litvaniji i takođe, da stavi snage uz zapadnu granicu u punu borbenu pripravnost usled rastućih tenzija u regionu.

U Belorusiji i dalje traju protesti protiv rezultata nedavnih predsedničkih izbora, na kojima je Lukašenko osvojio šesti mandat, a za koje opozicija tvrdi da nisu bili regularni.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / ANDREI STASEVICH / BELTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja