BELORUSKA DRŽAVNA TELEVIZIJA TVRDI: Liderka protesta Kolesnikova privedena pri pokušaju da pređe granicu sa Ukrajinom!
Foto: EPA / Tatyana Zenkovich

RANO JUTROS

BELORUSKA DRŽAVNA TELEVIZIJA TVRDI: Liderka protesta Kolesnikova privedena pri pokušaju da pređe granicu sa Ukrajinom!

Planeta -

Liderka protesta u Belorusiji Marija Kolesnikova privedena je rano jutros pri pokušaju da pređe granicu sa Ukrajinom, dok su njena dva saradnika uspela da izađu i zemlje, tvrdi beloruska državna televizija.

Državna televizija je jutros demantovala navode opozicionog pokreta da su maskirni napadači oteli Kolesnikovu u centru Minska u ponedeljak i da su je odvezli u kombiju, navodeći da je Kolesnikova rano jutros privedena kada je autom pokušavala da pređe granicu, prenosi Rojters.

Još nema zvaničnih izveštaja o njenom privođenju, navodi ruska agencija TAS S, dok Rojters prenosi da su ukrajinski granični službenici saopštili da Kolesnikova nije ušla u tu zemlju.

Prethodno je TAS S javio da su Kolesnikova i njena dva saradnika, Ivan Kravcov i Anton Rodnenkov, prešli kontrolni punkt na granici sa Ukrajinom.

Opozicioni pokret juče je saopštio da su maskirane osobe privele Kolesnikovu u centru Minska i odvezle je u kombiju, a da su njena dva saradnika nestala kasnije.

foto: EPA / Tatyana Zenkovich

Na zahtev porodice, beloruska policija započela je potragu za Kolesniklovom.

"Porodica je podnela zahtev policiji odmah nakon njenog nestanka. Policija je odgovorila da je zahtev prihvaćen i da je potraga za Marijom u toku", rekao je Babariko, prenosi TAS.

Kolesnikova je imala važnu ulogu tokom masovnih demonstracija i štrajkova u poslednje tri sedmice, nakon što je sadašnji predsednik Aleksandar Lukašenko osvojio novi mandat.

Opozicija tvrdi da su rezultati izbora namešteni, dok Lukašenko demantuje optužbe i tvrdi da se strane sile mešaju u unutrašnje poslove Belorusije.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track