BREGZIT VIRUS SE ŠIRI UNIJOM: Ovaj Francuz veruje da je vreme da se napusti EU, i traži pomoć poznatog Britanca! (VIDEO)
Foto: Screenshot

a spremaju se i italijani

BREGZIT VIRUS SE ŠIRI UNIJOM: Ovaj Francuz veruje da je vreme da se napusti EU, i traži pomoć poznatog Britanca! (VIDEO)

Planeta -

Šarl-Henri Galoa pokrenuo je novu kampanju, inspirisanu i Bregzit strankom i glasanjem o izlasku iz EU.

On želi da Francuska „reprenons le controle“, što je otprilike prevedeno da povrati kontrolu i napusti EU putem referenduma. Boje Bregzit partije i fontovi koriste se u njegovoj novoj kampanji pod nazivom Generation Fregzit.

U ekskluzivnom intervjuu za Ekpress.co.uk, istaknuti francuski evroskeptik rekao je: „Za mene je britanska kampanja za Bregzit bila neverovatna".

„Bio je rat za evropske nacije da preuzmu kontrolu".

„Ono što želimo da uradimo je da pomognemo Francuzima da obezbede referendum o članstvu naše zemlje u Evropskoj uniji - i da se zalažu za Frekit tokom ovog referenduma.“

Na pitanje da li će Najdžel Faraž biti pozvan da mu pomogne u njegovom krstaškom ratu, Galoa tvrdi da bi zaista mogla da se pravi koalicija sa liderom stranke Bregzit.".

„Dobar sam prijatelj sa Aleksandrom Filips, bivšom poslanicom u Evropskom parlamentu.

„Upoznao sam Nigela Faraža bio sam s njim u Londonu na proslavi Bregzita 31. januara".

"Mislim da će on pomoći. Mi ćemo biti druga realnost Evrope.Mi smo ostvarili evropsku saradnju pre EU i učinićemo to i posle".

„Mislim da ako prošetamo zajedno sa strankom Bregzit i Đanluiđijem Paragonom, liderom Italeksita, pokazaćemo ljudima da postoji još jedna Evropa koja je moguća.Nije nadnacionalna država“.

Slično Njemu, prošlog meseca je italijanski senator Đanluiđi Paragone osnovao novu stranku pod nazivom Italegzit.

Kurir.rs/Express.co.uk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja