AMERIČKI DRŽAVNI TUŽILAC O KARANTINU ZBOG KORONE: Jedino je ropstvo veće kršenje građanskih sloboda! (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

jasna poruka

AMERIČKI DRŽAVNI TUŽILAC O KARANTINU ZBOG KORONE: Jedino je ropstvo veće kršenje građanskih sloboda! (VIDEO)

Planeta -

Državni tužilac Vilijam Bar smatra da su naredbe o karantinu povezane sa koronavirusom nadmašile samo ropstvo kao „najveći upad u građanske slobode“ u istoriji države.

Primedbe državnog tužioca usledile su tokom događaja koji je priredio Hilsdejl Koledž, gde je Bar održao govor braneći svoju intervenciju u poznatim slučajevima Ministarstva pravde i upoređujući tužioce u karijeri sa predškolcima.

„Znate, postavljanje nacionalne blokade, naredbi da ostanete kod kuće je poput kućnog pritvora. To je - znate, osim ropstva, koje je bilo drugačija vrsta obuzdavanja, ovo je najveći upad u građanske slobode u američkoj istoriji “, rekao je Bar tokom sesije pitanja i odgovora nakon njegovih izjava.

U jednom trenutku, Bar je naizgled predložio da federalni odgovor na pandemiju trebaju voditi političari i izabrani zvaničnici, a ne medicinski stručnjaci i šira naučna zajednica.

„Osoba u belom mantilu nije„ veliki vidovnjak “koji može da donese pravu odluku za društvo. Slobodni narod donosi odluku putem izabranog predstavnika “, rekao je on.

Kurir.rs/Politico

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track