SKANDAL U BRITANIJI: Telohranitelj ministra spoljnih poslova zaboravio PIŠTOLJ u avionu
Foto: AP / Alastair Grant

čistačica pronašla "glok"

SKANDAL U BRITANIJI: Telohranitelj ministra spoljnih poslova zaboravio PIŠTOLJ u avionu

Planeta -

Telohranitelj britanskog ministra spoljnih poslova, Dominika Raba, suspendovan je posle pisanja lista San da je u avionu ostavio napunjen pištolj.

Kako se navodi, čistačica je na aerodromu "Hitrou", u Londonu, pronašla poluautomatski pištolj "glok 19" u avionu kompanije "Junajted erlajnz", nakon što je stigao iz Vašingtona.

Rab se tim letom vraćao u Britaniju posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Majklom Pompeom.

"Upoznati smo da se dogodio incident na letu ka Britaniji 18. septembra i mi veoma ozbiljno ovo razmatramo", saopštila je policija Londona, dodajući da je umešani oficir od tada skinut sa operativnih dužnosti dok traje interna istraga svih okolnosti.

List navodi da je telohranitelj sređivao pasoše kada je skinuo opasač sa pištoljem i ostavio ga na sedištu aviona. Portparol policije nije želeo da komentariše pisanje lista.

Ovo je drugi incident u godini da je britanski policajac suspendovan u sličnim okolnostima. Jedan od bivših telohranitelja nekadašnjeg premijera Dejvida Kamerona suspendovan je nakon što je zaboravio vatreno oružje, kao i pasoš Kamerona u toaletu aviona u februaru.

Kurir.rs/Srna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track